Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell aprova les modificacions de la RLT i de plantilla per reforçar la seva estructura

El Consell aprova les modificacions de la RLT i de plantilla per reforçar la seva estructura

(08/04/2021)

  • La incorporació de noves places dona resposta a l’augment de serveis assumits per la institució els darrers 4 anys.
  • El ple del Consell també ha aprovat la incorporació de Lloret a l’ADT i una declaració institucional en defensa de l’empresa Majorica.

 

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat la modificació de la RLT i de la plantilla amb l’objectiu de reforçar la seva estructura. La institució ha experimentat en els darrers 4 anys un increment significatiu en termes pressupostaris i de personal, a conseqüència de l’augment dels serveis públics que presta, segons ha explicat el conseller d’Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom. “El Consell tindrà ara una estructura més ferma i una major estabilitat a llocs de feina que actualment són fonamentals. Tenint en compte que cada vegada té més capacitat de gestió i més competències”, ha assegurat Colom. 

Les modificacions aprovades permetran la incorporació de 12 places de nova creació, 2 al departament de Presidència i 10  al departament d’Hisenda i Funció Pública, amb creació de llocs de treball nous o incorporacions a codis de llocs existents. Cinc d’aquestes noves places provenen d’un programa fet al mes de novembre de 2020 i de l’extinció del programa al Servei de Formació. “Vull remarcar que tot i que els programes estaven vinculats a necessitats temporals, es mantenen les mateixes necessitats estructurals”, ha assenyalat el conseller. També s’incorporen 11 places noves que han esdevingut estructurals 2 al departament de Presidència 9 al departament d’Hisenda i Funció Pública, amb creació de llocs de treball nous o incorporacions a codis de llocs existents.

A la sessió plenària d’aquest dijous també s’ha aprovat la incorporació de Lloret a l’ADT. La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías ha destacat la feina feta per l’Agència de Defensa del Territori i també ha informat que amb aquesta darrera incorporació seran 34 els municipis adherits a l’ADT, després de les darreres incorporacions de Santa Eugènia, Andratx, Consell, Calvià i Binissalem.

A l’inici de la sessió s’ha fet una declaració institucional en defensa de la situació dels treballadors i treballadores de Majorica, que té el suport de tots els grups polítics del Consell i remarca la necessitat de cercar una solució. Al text s'insta al Govern de les Illes Balears, perquè, conjuntament amb el Consell de Mallorca, l'Ajuntament de Manacor, treballadors i representants sindicals, es treballi per arribar a una resolució d'aquesta situació i s'arribi a garantir el manteniment de la producció, comercialització i administració de l'empresa en el municipi de Manacor, així com assegurar el manteniment dels llocs de feina.

Al ple també s’ha aprovat subvencions nominatives a quatre entitats. Cada una organització  té el seu conveni per desenvolupar les seves activitats als diferents municipis de Mallorca. Les ajudes al Gremi de Llibreters ascendeixen a 60.000 euros, a les Bandes de música i associacions municipals són 80.000 euros, la Federació de ball mallorquí rep 60.000 i l’OCB, 30.000 euros.