Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell a través de Salut IB culmina la vacunació de la tercera dosi a les residències de l'IMAS

El Consell a través de Salut IB culmina la vacunació de la tercera dosi a les residències de l'IMAS

(01/10/2021)

La presidenta Cladera visita la Llar d'ancians amb motiu del Dia Internacional de la Gent Gran.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, el conseller de Drets Socials, Javier de Juan i el seu equip han visitat la Llar d'Ancians aquest divendres 1 d'octubre Dia Internacional de la Gent Gran. Cladera ha assenyalat que per l'IMAS la gent gran no és només protagonista avui, sinó cada dia de l'any.

La presidenta ha mostrat la seva satisfacció perquè els usuaris de les residències de l'IMAS ja estan protegits amb la tercera dosi de la vacuna contra la Covid. Cladera ha aprofitat per agrair a usuaris i a treballadors de l'IB-Salut la seva feina. També ha recordat que les residències de l'IMAS han tengut una de les incidències més baixes d'Espanya durant la pandèmia. I que ara s'ha reforçat la protecció de les persones majors administrant la tercera dosi a les nostres residències d'Oms-Sant Miquel, Llar d'Ancians, Bonanova, Huialfàs (Sa Pobla) i Bartomeu Quetglas (Felanitx).

El president de l'IMAS, Javier de Juan ha subratllat l'aposta del Consell nou model aplicat actualment a les residències d'atenció centrada en la persona en el seu entorn comunitari procurant-li una major autonomia personal. Dins aquest nou model d'atenció personalitzada, hi ha el Servei d'Atenció Integral a Domicili que doblarà enguany el nombre d'usuaris (137) i municipis a (17) i arribarà a prop de 300 usuaris de 37 municipis. L'objectiu és que a final de legislatura estigui implantat a tota Mallorca, inclosa Palma, amb uns 1000 usuaris.

De Juan també ha explicat que s'està fent feina per recuperar la normalitat a poc a poc, posant en marxa de tallers i els cursos de gimnàstica, fang, dibuix, ioga, etc. que s'ofereixen en les llars socioculturals. "Aquesta tardor esperam que hi hagi una oferta similar a la que hi havia abans de la pandèmia", ha assegurat. Entre aquests tallers també es posaran en marxa els Tallers d'estimulació cognitiva que es preveu que es presenti el 15 d'octubre. També s'ha posat el Pla Reactiva't, que vol fomentar el benestar físic, social i emocional de la gent gran de Mallorca a través de l'exercici físic, activitats de socialització i suport psicosocial. Es tracta d'un pla transversal d'activitats dissenyades pels departaments de Presidència, Turisme i Esports i Drets Socials.

El conseller ha recordat que "fa un any no hi havia cap vacuna i era impensable celebrar l'1 d'octubre en una residència. Les mesures de seguretat, eren molt restrictives i ara treballam per recuperar la normalitat. Hem actuat de forma decidida per protegir els nostres majors, que han estat sens dubte els més vulnerables durant la pandèmia"

Durant la visita la presidenta Cladera, el president de l'IMAS i el seu equip han pogut conversar amb els usuaris i els professionals de la Llar d'Ancians. Abans han assistit a un concert de violí a càrrec del músic Toni Paredes.

DADES GENERALS GENT GRAN:

L'IMAS treballa pel benestar de més de 17.000 persones majors de Mallorca:

 • Gestiona la llista de 2.775 places per a la gent gran, de les quals són 2084 places de residència i 691 de centre de dia, en ambdós casos públiques i concertades, per a persones majors de la xarxa pública d'atenció a la dependència. Directament gestiona 1.702 d'aquestes places, 892 a centres propis i 810 a places concertades. 2.137 persones varen ser ateses durant l'any 2020 en aquestes places concertades.
 • L'IMAS compta amb un total de 210 places a centres de dia per a persones majors, 110 a centres propis i 100 places concertades.
  • 251 persones varen ser usuàries dels centres de dia concertats o propis de l'IMAS el 2020.
 • Atén unes 165 persones dependents a casa seva gràcies a la nostra voluntat de posar en marxa el Servei d'Atenció Integral a Domicili (SAID) a tota Mallorca. Es preveu que en acabar l'any unes 300 persones puguin fer ús d'aquest servei, que ja haurem implantat a 35 municipis de Mallorca.
  • Compta amb un equip de 100 professionals al SAID, entre coordinadors i tècnics en cures auxiliars d'infermeria.
 • 1.800 persones majors participen al curs 2021/22 d'estimulació d'habilitats cognitives que des de l'Equip de Vellesa i Família de l'IMAS duen a terme als diferents municipis de Mallorca en col•laboració amb les llars i els ajuntaments.
  • Dividides en 64 grups, cinc grups més que l'edició anterior.
 • A les Llars s'està recuperant la normalitat a poc a poc i es preveu repetir la xifra de socis i sòcies d'abans de la pandèmia. La previsió és d'uns 12.500 socis i sòcies aproximadament a les Llars de Reina Sofía i Avinguda Argentina a Palma, Llar de Manacor, Llar de Llucmajor, Llar de Felanitx, Llar de Bru (Puigpunyent) I Can Real (Petra).

Vídeos

acte residencia GR