Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Centre d‘Informació de la Dona del Consell ha fet 925 atencions durant l’estat d’alarma

El Centre d‘Informació de la Dona del Consell ha fet 925 atencions durant l’estat d’alarma

(27/05/2020)

La presidenta Cladera ha visitat el servei d’atenció a dones víctimes de violències masclistes, que s’ha mantingut operatiu en tot moment

Atenció a dones víctimes de violències masclistes, a professionals dels àmbits sanitari, jurídic, social o educatiu, noves cites o seguiment de casos actius. El Centre d’Informació a la Dona del Consell de Mallorca, depenent del Departament de Presidència, ha fet 925 atencions des de la declaració de l’estat d’alarma.

“L’atenció a víctimes no s’ha aturat, hem tengut una necessitat de servei que hem resolt tant durant la fase de confinament com ara en la desescalada”, ha expressat la presidenta del Consell Catalina Cladera, qui s’ha desplaçat al centre gestionat per la Direcció Insular d’Igualtat i Diversitat. “Des del primer moment es varen reprogramar les cites presencials, es va prioritzat l’atenció telefònica, s’han atès noves cites i fet un seguiment de dones que ja havien passat pel servei, perquè teníem clar que la nostra prioritat era que cap dona que ho hagués de mester quedàs desatesa”, ha dit la Presidenta. “Per això vull agrair la feina, dedicació i responsabilitat que han demostrat les treballadores d’aquest servei essencial”, ha conclòs.
 
En aquest sentit, també ha apuntat que durant tot el mes d’abril i el que duim de maig s’han fet 234 atencions dones víctimes de violències masclistes.

El Consell de Mallorca ja va declarar servei essencial els serveis d’atenció a víctimes de violències masclistes, un col.lectiu que juntament amb les persones majors amb dependència, els menors d’edat, les persones en situació d’exclusió i les persones amb discapacitat, han estat prioritàries en les polítiques d’atenció de la institució insulars.

En aquest sentit, s’ha incrementat el número d’hores del servei d’atenció psicològica, s’han habilitat 23 apartaments més per a acollir dones víctimes i creat un nou servei, pioner a Espanya, d’acompanyament i habitatge a dones en situació de prostitució, en col·laboració amb Metges del Món, per al qual s’han habilitat 25 apartaments.
 
Hores d’ara, hi ha 39 persones (24 dones i 15 menors) acollides al servei d’habitatges de dones víctimes de violència masclista, entre en Casal Ariadna i els nous apartaments, i el servei a dones en situació de prostitució ofereix ara mateix habitatge a 20 dones.

Han acompanyat la presidenta a la visita al CID la consellera de Presidència, Teresa Suárez, i la directora insular d’Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach.

Vídeos

Visita casal de dones