Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Catàleg d’Activitats Culturals del Consell ofereix més de 300 projectes als ajuntaments perquè programin cultura arreu de Mallorca

El Catàleg d’Activitats Culturals del Consell ofereix més de 300 projectes als ajuntaments perquè programin cultura arreu de Mallorca

(26/11/2018)

El Departament de Cultura, Patrimoni i Esports ha reunit aquest divendres 25 professionals i 18 programadors culturals dels ajuntaments en el II Pitching dels Circuits Culturals de Mallorca. Tots ells han posat en comú, a través d’una jornada d’exposicions breus i entrevistes personalitzades, els darrers projectes que s’han incorporat al Catàleg d’Activitats Culturals del Consell, que actualment ofereix 315 propostes culturals de nou disciplines artístiques i que disposa d’un pressupost de 800.000 euros perquè els ajuntaments contractin directament activitats culturals durant tot l’any.

“És una manera de posar en contacte els creadors de cultura amb aquells que programen activitats culturals als municipis de Mallorca”, ha explicat el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles.

 

Miralles ha destacat que es tracta de la segona trobada que s’organitza després del canvi de funcionament que es va començar a aplicar l’any 2017 als dos Circuits Culturals que impulsa el Consell de Mallorca: el Circuit d’Arts Escèniques de Mallorca (CAEM) i Cultura en Xarxa. Actualment, els ajuntaments reben una subvenció del Departament de Cultura que els permet contractar directament activitats que formen part del Catàleg d’Activitats Culturals que gestiona el Consell. La convocatòria d’aquest 2018-2019 ha distribuït entre els municipis un pressupost de 800.000 euros i ha incorporat com a novetat una línia de feina dedicada exclusivament a fomentar activitats culturals a les biblioteques.

 

Aquest divendres, 25 empreses i professionals del món de la cultura i representants de 18 municipis de Mallorca s’han trobat en el II Pitching dels Circuits Culturals de Mallorca, que s'ha celebrat en el Centre de Cultura "Sa Nostra" de Palma. Han compartit nous projectes que s’han incorporat al Catàleg d’Activitats Culturals del Consell. Un catàleg que aglutina actualment 315 propostes entre activitats relacionades amb l’art de carrer, conferències, dansa, exposicions, activitats de foment de lectura, música, cinema, rutes culturals, teatre i espectacles infantils.

 

“Hem canviat la manera de funcionar i els ajuntaments poden programar activitats culturals tot l’any. Hem duplicat pressupost i també hem apostat perquè els municipis més petits tenguin les mateixes oportunitats d’acostar la cultura als seus ciutadans que les ciutats més grans”, afegeix el conseller Miralles.

 

Avui s’han donat cita tècnics de cultura dels ajuntaments i també responsables de biblioteques municipals que s’han interessat per conèixer de prop quines són les novetats que ha incorporat el Catàleg d’Activitats Culturals del Consell aquest darrer any. Hi han participat companyies com A tiro fijo, Circambtú, Robotix Balear, Voicello, Malicia Cia., Ensemble Espai Sonor, l’Orquesta de Cambra de Mallorca, Des-equilibrats, Diego Menjibar, l’Associació Música i joves, El niño Alcalino & the Chuskers, Daltmurada, la Fada Despistada, Mabull events, Ovnipresents Teatre, Nat Projectes, Creàtica, Cultural-ment, Blanca Alonso, Elixir Teatre, Emilio Roig, l’Associació Noctàmbuls Teatre, la Mecànica i la Fornal, entre d’altres.