Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El camí de la Tramunta, una pel•lícula alemanya que ha aportat 700.000 euros a Mallorca

El camí de la Tramunta, una pel•lícula alemanya que ha aportat 700.000 euros a Mallorca

(16/10/2017)

Aquesta tvmovie alemanya transcorre alguns dels millors paisatges de la serra de Tramuntana i es va rodar durant el mes de setembre i l’inici d’octubre d’enguany.

El conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, i la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha presentat la col·laboració entre la Fundació Mallorca Turisme, el Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial i una productora alemanya per rodar una tvmovie que transcorre per la serra de Tramuntana.

 

A la presentació, també hi han assistit la directora de la Fundació Mallorca Turisme, Maria Renart; el responsable de Mallorca Film Commission, Pedro Barbadillo; el cap de servei de Gestió de Paratges Culturals, Josep Bernales, i, per part de la productora, Ariane Krampe, Jörg Engels i Peter Welter.

 

Bonet ha afirmat que «seguim amb la intenció de convertir Mallorca en un gran plató cinematogràfic reconegut a tot el món». És una altra manera d’apostar «per un turisme sostenible, que respecta l’entorn i que ens permet llevar pressió a la temporada alta». A més, el conseller ha explicat com aquest tipus de col·laboració sempre suposen un retorn econòmic per a la nostra illa que, en aquest cas, ha estat de 700.000 euros d’inversió directa a Mallorca.

 

Per altra banda, aquest llargmetratge ens permet mostrar als alemanys «tot allò va fer que la serra de Tramuntana es converteixi en Patrimoni de la Humanitat», segons la consellera Garrido. «Es podran veure els marges de paret seca, la ruta de pedra en sec, sistemes hidràulics i tot allò fet pels habitants de la Serra que han ajudat a millorar el paisatge». Tot això ajudarà a que quedi patent que «no només som un destí de sol i platja, sinó que Mallorca té molt més per oferir».

 

Finalment, els productors de la tvmovie han agraït al Consell de Mallorca a l’hora de donar facilitats per dur a terme la filmació. A més, han manifestat que «aquesta producció mostrarà paisatges que mereixen ser descoberts i que s’allunyen dels típics llocs turístics».  

Aquesta tvmovie de ficció és per a la televisió pública alemanya, que compta amb una audiència mitjana de 4 milions d’espectadors. El rodatge s’ha efectuat íntegrament a Mallorca.

Es tracta d’una ficció de cinema familiar d’aventures. La trama tracta d’un home alemany, vidu, que s’ha retirat a Mallorca i ha refet la seva vida formant parella amb una mallorquina, però que no s’atreveix a explicar-li-ho a la seva família. Fingeix estar malalt, en estat terminal, per atreure a l’illa als seus fills i néts amb els quals emprendrà una travessia de la Serra de Tramuntana.

Durant la mateixa, passaran per diferents vivències que acaben atorgant-los rics tresors de creixement personal i un sòlid sentiment d’unitat familiar.

La pel•lícula mostrarà molts llocs, especialment les zones des de Valldemossa on comença la ruta que els nostres protagonistes faran a peu, passant per Deià on els succeeix tot tipus de peripècies, i Sóller, fins a finalitzar en el Monestir de Lluc. A tot moment busca mostrar tant la bellesa dels paratges naturals, com dels pobles de la serra de Tramuntana.

La pel•lícula compta amb un equip tècnic i un càsting d’actors, format en part per professionals de l’lla, i ha comptat des del principi amb el suport i la col•laboració de la Mallorca Film Commission i de la Illes Balears Film Commission.