Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Dues produccions del Teatre Principal, <i>Tanatologia</i> i <i>Altres formes</i>, faran temporada al Teatre Nacional de Catalunya

Dues produccions del Teatre Principal, Tanatologia i Altres formes, faran temporada al Teatre Nacional de Catalunya

(01/06/2023)

La sala pública catalana de referència ha presentat la seva programació

El Teatre Principal de Palma serà present a la programació de la nova temporada del Teatre Nacional de Catalunya amb Tanatologia de Xavier Uriz, producció pròpia, i Altres formes, de Miquel Àngel Raió, una coproducció amb la companyia L’Aviador i Vània Produccions.

Altres formes es representarà al Teatre Nacional de Catalunya del 14 al 17 de desembre. Escrita i dirigida per Miquel Àngel Raió, narra la història d’una família que pateix la violència de gènere per part del pare i de la vida en un entorn de pobresa amb protagonisme per una filla que transita de l'adolescència a la maduresa. Està interpretada per Conchi Almeda, Fenda Drame, Àstrid Janer, Albert Mèlich i Tura Torras. Es va estrenar al Teatre Principal de Palma el 19 de març de 2022.

A principis de 2024, de l'1 al 4 de febrer, es podrà veure al Teatre Nacional de Catalunya Tanatologia, de Xavier Uriz i dirigida per Carlota Ferrer. Tanatologia és una densa reflexió sobre l'existència a través d'un història distòpica que conta com en un futur proper, els suïcidis augmenten fins a adquirir categoria de pandèmia. Per combatre la situació, el govern crea la Divisió Nacional de Psicotanatòlegs, experts en decidir qui es pot suïcidar i qui no. Tanatologia, que va guanyar el X Premi Llorenç Moyà de Teatre de Binissalem, és una obra sobre el suïcidi, la identitat i la memòria, i una acurada reflexió sobre la vida i sobre la mort. Està interpretada per Miquel Aguiló, Caterina Alorda, Xavi Frau, Núria Sbert, Xisco Segura, Eli Tulián i Aina Zanoguera. Es va estrenar al Teatre Principal de Palma el 13 de febrer de 2022.