Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Descripció d’un paisatge, de Benet i Jornet, al Principal en una coproducció amb la Beckett

Descripció d’un paisatge, de Benet i Jornet, al Principal en una coproducció amb la Beckett

(04/11/2021)

Aquesta obra, que compta amb les actrius illenques Ona Borràs i Enka Alonso, es representarà el dissabte 6 i el diumenge 7 de novembre

L’obra Descripció d’un paisatge, original de Josep Maria Benet i Jornet, arriba aquest cap de setmana a la Sala Gran en una coproducció del Teatre Principal amb la Sala Beckett de Barcelona. Les funcions seran el dissabte 6 de novembre, a les 20 hores, i el diumenge 7, a les 18 hores.
Descripció d’un paisatge està interpretada per Enka Alonso, Ona Borràs, Màrcia Cisteró, Francesc Ferrer, Pep Ferrer, Carles Martínez, Òscar Rabadan i Fina Rius.
Aquesta obra, estrenada a la Sala Beckett el mes de setembre on ha estat en cartell cinc setmanes amb una gran acollida del públic i de la crítica especialitzada, va ser presentada ahir per Bel Busquets, vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera executiva de Cultura, Patrimoni i Política lingüística, acompanyada pel director de Teatre Principal, Josep R. Cerdà, i per l’actriu Ona Borràs. A més, Toni Casares, director de la Sala Beckett, i d’aquesta posada en escena, ha intervingut en un vídeo enregistrat on ha celebrat la col·laboració amb el Principal.

Bel Busquets ha destacat de Descripció d’un paisatge que «és una obra política, que ens farà reflexionar i on trobarem llaços amb el moment polític actual». I Josep R. Cerdà ha explicat que aquesta coproducció amb la Sala Beckett respon, d’una banda, a la intenció del Teatre Principal de contribuir a promocionar la dramatúrgia contemporània i, de l’altra, a fer que els professionals de l’escena illenca puguin fer temporada a Barcelona. D’aquesta manera, a Descripció d’un paisatge hi intervenen la mallorquina Ona Borràs i la menorquina Enka Alonso, i la il·luminació està signada pel mallorquí Guillem Gelabert.

A més, aquesta coproducció d’un autor català tendrà reciprocitat i properament es farà una nova coproducció amb la Sala Beckett i en aquesta ocasió serà sobre una obra «d’un autor o autora mallorquins», segons han coincidit a explicar Casares i Cerdà.

El director del Teatre Principal ha precisat que amb Descripció d’un paisatge, Josep Maria Benet i Jornet, «el pare de la dramatúrgia catalana contemporània» en paraules de Cerdà, «beu del teatre brechtià, que cerca el distanciament de l’espectador per poder reflexionar sobre el que es veu. És un text d’absoluta vigència».

L’obra narra com, en una ciutat mediterrània imaginària, un cap d’Estat totalitari ha decidit evolucionar cap a la democràcia. Ara, dues filles d’un dissident tornen de l’exili. Tenen por, però estan disposades a exercir la seva venjança personal. 
L’actriu Ona Borràs ha destacat del muntatge «el repartiment excepcional» en una obra que «parla de records i de com aquests a vegades xoquen amb els interessos personals i col·lectius. És una obra de teatre polític, però també té molt de persona humana, de sentiment».

El director del Teatre Principal ha agraït la col·laboració de la Fundació Mallorca Literària, que ha preparat un complet programa de mà de Descripció d’un paisatge i ha recordat que en acabar la funció del dissabte 6 hi haurà un col·loqui Principal Plus amb la companyia moderat per la periodista Nekane Domblás. 

Pots consultar la roda de premsa completa a 
https://youtu.be/YV2XEHdbKEc