Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Aquest dimarts comencen les obres de la carretera que connecta Alaró i Orient

Aquest dimarts comencen les obres de la carretera que connecta Alaró i Orient

(03/02/2020)

El Departament de Mobilitat i Infraestructures té previst que la via pugui obrir al trànsit el mes de març.

El Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca ha adjudicat a l’empresa Vitrac Obra Pública S.L. les obres pel despreniment que la borrasca Glòria va provocar a la carretera entre Alaró i Orient (Ma- 2100) i que manté tancada al trànsit la via des del passat 20 de gener. 

Les actuacions comencen demà mateix i està previst que el mes de març la carretera pugui obrir a la circulació. Tot i això, les obres es perllongaran durant mesos degut a la complexitat del projecte. El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha explicat que “la intenció del departament ha estat en tot moment fer feina amb la major agilitat possible, per poder restablir el trànsit, però sense posar en perill la seguretat de les persones usuàries”.

L’obra, declarada d’emergència, consistirà en la contenció i l’estabilització del talús que es va esfondrar i va deixar la carretera intransitable a causa del material que va caure damunt la via (marges i esquists). Les pedres i el fang no es varen poder retirar de manera immediata, pel risc de noves esllavissades, ja que el pendent afectat va quedar en voladís. En aquest sentit, i per tal de deixar la vessant estable, les primeres actuacions se centraran en l’enfonsament de la part de coronació, per després retirar tot el material que ocupa la calçada.  

En una segona fase, s’instal·larà una malla de contenció ancorada a la roca que es troba als estrats inferiors del talús, amb l’objectiu d’evitar despreniments futurs; aquestes tasques es duran també a terme a altres talussos adjacents, susceptibles de patir despreniments similars. Aquestes actuacions comprenen una distància total de 600 metres. 

El projecte finalment tindrà un cost de 652.000 €. L'obra està inclosa dins de les subvencionades per emergència pels efectes de la borrasca Glòria;  el conseller Iván Sevillano ha destacat que “estam a l’espera de saber la quantia exacta que subvencionarà el Govern de l’Estat. Farem feina perquè el compromís que va adquirir el president Sánchez durant la seva visita a les zones afectades es compleixi i arribi el més aviat possible”.