Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

«Decidim conjuntament com volem que sigui el futur dels pobles de Mallorca», afirma la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías

«Decidim conjuntament com volem que sigui el futur dels pobles de Mallorca», afirma la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías

(21/07/2021)

El Consell recull les aportacions de representants dels ajuntaments, del sector econòmic, de col•legis professionals i d’entitats socials a una jornada de participació ciutadana per elaborar la modificació del PTI.

El Consell de Mallorca ha organitzat una jornada de participació ciutadana a Tirme on s’ha treballat en l’elaboració de la modificació número 3 del Pla Territorial Insular (PTI). Aquesta modificació de l’instrument d’ordenació territorial de Mallorca té com a objectius definir com han de créixer els municipis, implementar mesures per lluitar en contra del canvi climàtic i aconseguir una millor integració paisatgística. 

«La feina que estem fent ara permetrà que els municipis de Mallorca tenguin un creixement responsable i adequat a les necessitats actuals. A més conferirà als ajuntaments d’una major seguretat jurídica», ha remarcat la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías. L’anterior modificació del PTI és de l’any 2011. Garcías també ha destacat la voluntat del Consell de Mallorca de recollir les aportacions dels representants de diferents sectors. «Decidim conjuntament com volem que sigui el futur dels pobles de Mallorca», ha assegurat la consellera de Territori.

Garcías, el director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell i el director insular d’Urbanisme, Lluís Corral, han participat a la jornada que dona continuïtat al procés de participació que es va posar en marxa amb la revisió del PTI. 

El Departament de Territori ha convocat en aquesta reunió als representants dels ajuntaments de Mallorca, representants de 13 col•legis professionals, representants dels sectors econòmics –CAEB, PIMEM AFEDECO, PIMECO, FEHM- i d’entitats socials relacionades amb l’objecte de la modificació –GOB, Terraferida, Amics de la terra, Tramuntana XXI, Palma XXI, ARCA.

Territori ja s’ha reunit amb 28 ajuntaments que es podrien veure afectats pel Decret-llei 9/2020. A més de la revisió i eliminació de les unitats d'actuació pertinents -dins els anomenats falsos urbans- que ve dictada pel Decret, també té com a objectiu donar-li un sentit de coherència a tots els aspectes relacionats a la regulació del creixement urbà.

La modificació número 3 del PTI estarà finalitzada abans del final de l’any 2021. Pròximament es posarà en marxa la modificació número 4 que establirà les àrees prioritàries per establir energies renovables. El model del Consell de Mallorca són parcs petits i que puguin permetre les explotacions agropecuàries.