Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Cultura posarà 2.860.000 euros a disposició d’ajuntaments, entitats i empreses per a la programació d’activitats el 2020

Cultura posarà 2.860.000 euros a disposició d’ajuntaments, entitats i empreses per a la programació d’activitats el 2020

(09/02/2020)

Demà dilluns comença el termini per a presentar-se a les primeres convocatòries d’enguany per un valor de 980.000 euros.

El Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística ha aprovat les convocatòries de subvencions per a la creació i programació d’activitats culturals i per a l’organització d’arxius per valor de 980.000 euros. Aquestes convocatòries estan destinades a ajuntaments i empreses, i són les primeres de tot un seguit de concurrències que estan previstes per al primer trimestre de 2020 i que ascendiran a 2.860.000 euros. Els canvis i els increments s’han fet amb l’objectiu de facilitar la programació d’espectacles a tots els municipis de Mallorca i dinamitzar la indústria cultural illenca.

Durant el primer trimestre de 2020 es publicaran totes les convocatòries de subvencions de la Direcció Insular de Cultura que inclouen una partida per a entitats amb novetats importants que faran que tant la tramitació com l’adjudicació siguin més àgils i eficients. 

Pel que fa a les convocatòries que d’ajudes que es podran demanar a partir de demà dilluns, la que experimenta un increment més alt és la destinada a empreses per a la creació, producció i programació d’arts escèniques, i inclou espectacles així com també fires, mostres, certàmens i festivals d’arts escèniques desenvolupats entre l’1 d’octubre de 2019 i el 30 de setembre de 2020, ambdós inclosos. Dotada amb 450.000 euros, ha experimentat un increment de 85.000 euros amb el qual es pretén donar resposta a les demandes del sector i millorarà la qualitat de les produccions mallorquines.

També s’adrecen a empreses les ajudes per a la creació i producció d’arts plàstiques visuals, amb una dotació de 60.000 euros, la mateixa quantitat de la convocatòria anterior.

Dues de les convocatòries de subvencions aprovades, s’adrecen als ajuntaments de Mallorca. La més ben dotada, amb 450.000 euros, permetrà que els consistoris duguin a terme activitats culturals com ara concerts, exposicions, cicles de conferències, activitats d’arts escèniques i també fires, mostres, certàmens i festivals d’arts escèniques. Aquesta convocatòria per als ajuntaments també preveu una línia per editar llibres, fonogrames o audiovisuals.

Una altra de les convocatòries servirà per organitzar arxius municipals. Està dotada amb 200.000 euros i servirà per millorar els fons documentals i arxivístics dels ajuntaments o dels organismes públics que en depenen, amb la finalitat de donar-los a conèixer i afavorir i alentir iniciatives d’investigació de professionals i personal investigador. Aquesta partida s’ha reduït 150.000 euros respecte l’anterior convocatòria, ja que les sol·licituds eren molt inferiors al pressupost previst i aquests doblers s’han destinat a altres convocatòries amb major demanda.

El termini per sol·licitar qualsevol d’aquestes ajudes comença dilluns dia 10 de febrer i és de quinze dies hàbils, comptadors des de l’endemà de la publicació de l’extracte d’aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.