Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Convocades les subvencions per a entitats juvenils de Mallorca, dotades amb 150.000 euros 

Convocades les subvencions per a entitats juvenils de Mallorca, dotades amb 150.000 euros 

(09/03/2020)

Els ajuts es destinen a enfortir el teixit associatiu juvenil i a posar en marxa activitats a favor del jovent

El Consell de Mallorca, a través del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, posa a disposició de les entitats juvenils subvencions per un valor total de 150.000 euros perquè duguin a terme activitats per al jovent de Mallorca o bé cobreixin despeses de manteniment de les mateixes associacions. Així ho recull el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) del dissabte 7 de març.

Tal com indica la convocatòria, la participació activa de les persones joves és un indicador bàsic de qualitat i vitalitat democràtica i, per això, des de les institucions s’han de fomentar i facilitar els recursos per a l’organització juvenil. En aquest sentit, el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora ha manifestat que «amb aquests ajuts volem enfortir el teixit associatiu juvenil de Mallorca, que fa una feina molt valuosa per a les persones joves i la seva participació en la societat. A més, també serveixen per finançar activitats, com cursos o projectes educatius o de lleure, a favor d’hàbits de consum saludables i responsables o sobre igualtat, per posar-ne alguns exemples».   


Línies de la convocatòria

Per una banda, la línia 1 d’aquesta convocatòria de subvencions vol donar suport al manteniment estructural de les entitats juvenils de Mallorca. Això pot suposar cobrir les despeses per llogar espais o equipaments; reparar instal·lacions; o contractar personal per a tasques de coordinació, assessorament i administració. A aquesta línia s’hi destinen 50.000 euros, i cada sol·licitant pot obtenir-ne un màxim de 3.000.

Per altra banda, la línia 2 és per a projectes i activitats destinats a la infància i la joventut i està pressupostada en 100.000 euros. Per rebre la subvenció, les actuacions s’han d’encabir en una de les activitats següents: 

  • Activitats de lleure educatiu adreçades a infants i joves (de 3 a 30 anys) amb la finalitat que adquireixin competències, habilitats socials i hàbits saludables.
  • Activitats que fomentin la inclusió social; la informació en matèria de salut, igualtat, drets dels col·lectius LGTBI i protecció del medi ambient; l’oci nocturn saludable; l’associacionisme i la participació; i la cultura pròpia de Mallorca. En aquests casos, han de ser activitats per a joves d’entre 14 i 30 anys.

Les entitats poden rebre fins a 7.000 euros per cobrir les despeses d’aquestes activitats. 

Cal recordar que les subvencions del Consell de Mallorca a entitats juvenils de 2019 beneficiaren 25 associacions, que varen rebre aproximadament 90.000 euros en total. Aquelles que vulguin sol·licitar l’ajut ho poden fer a partir del dilluns 9 de març.