Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Consell, sector comercial i sector productiu treballen en un nou projecte de reactivació econòmica per a Mallorca

Consell, sector comercial i sector productiu treballen en un nou projecte de reactivació econòmica per a Mallorca

(31/03/2021)

El Consell de Mallorca, en coordinació amb les patronals del comerç i el sector productiu, reformula la campanya "Compra al petit comerç" de la Direcció Insular de Promoció Econòmica, que es va idear per fomentar les compres en els comerços de proximitat amb la implicació de productors locals agroalimentaris i artesans.

La decisió, acordada entre les diferents parts, s'ha pres en no haver-hi un mínim d'inscripcions necessàries. Tant AFEDECO i PIMECO com les DO, IGP, APAEMA, cooperatives i sectors artesans són partícips de les diferents polítiques d’estímul que impulsa el Consell. Conjuntament amb la institució insular, han optat per repensar el projecte, que continuarà tenint una part destinada a l'impuls i la dinamització del petit comerç i una altra de promoció del producte de Mallorca.

 

Ajudes als sectors econòmics

Aquesta aposta per la reactivació ha estat la política iniciada des del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local en diverses iniciatives emmarcades dins del Pla Mallorca Reacciona, posat en marxa a principi de l’estiu de 2020, com ara les ajudes per un total de 800.000 euros destinades a microempreses i persones autònomes per a despeses relacionades amb la COVID-19.

Igualment, la Fundació Mallorca Turisme ha posat a disposició de diversos sectors econòmics com restauració, gimnasos, sales de festa i discoteques, distribució majorista de mercaderies, firaires o organització d’esdeveniments, diverses línies d’ajuda per valor de 25 milions d’euros, de les quals ja s’ha abonat més de 14,2 milions d’euros a prop de 7.252 establiments o empreses des del passat mes de gener.