Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Completada la restauració de l’orgue del convent de Sant Vicenç Ferrer de Manacor

Completada la restauració de l’orgue del convent de Sant Vicenç Ferrer de Manacor

(02/12/2022)

Les tasques de recuperació d’aquest instrument varen començar el 2016 i han estat finançades pel Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell

L’orgue del convent de Sant Vicenç Ferrer torna a sonar després de tres fases de restauració i gràcies a les aportacions del Consell de Mallorca i la col·laboració del Bisbat i de l’Ajuntament de Manacor. Avui horabaixa ha tengut lloc l’acte de presentació al convent amb l’assistència de la presidenta del Consell Catalina Cladera, la vicepresidenta primera i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, el bisbe Sebastià Taltavull i el batle Miquel Oliver.

El Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística ha aportat 100.000 euros mitjançant una subvenció nominativa per finançar la tercera i darrera fase de restauració d’aquest orgue, construït al segle XVII. Les tasques de recuperació d’aquest gran instrument es varen iniciar el 2016, impulsades per la Comissió per a la Conservació i Restauració de l’orgue de Manacor que s’havia acabat de crear.

La intervenció presentada aquest divendres completa i millora les dues restauracions anteriors, una de final del segle XIX i una altra de final del segle XX. Feines que no van permetre recuperar totalment el so de l’orgue. Ara, gràcies a la tasca feta pels restauradors Wilfried Praet i Maria del Mar Riera es pot considerar una restauració total. A més, s’han afegit altres elements que l’orgue no tenia, com ara el pedaler o el registre del cant d’un rossinyol.

Durant l’acte, el bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, ha beneït l’orgue i ha pronunciat una homilia, en la qual s’ha referit a l’instrument restaurat. La presentació s’ha completat amb un concert de l’organista Bartomeu Mut que ha servit per estrenar la recuperació d’un dels orgues històrics que es conserven a Mallorca.

Els actes commemoratius de la restauració de l’instrument continuaran el dissabte 3 de desembre amb una taula rodona dels restauradors i una visita a l’orgue. Mentre que diumenge 4 es durà a terme un concert participatiu amb diversos cors de Manacor, com a reconeixement a tots els organistes i entitats que han col·laborat en la restauració.