Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Cladera remodela l'equip de govern del Consell

Cladera remodela l'equip de govern del Consell

(12/11/2021)

Javier de Juan serà el conseller de Presidència i Sofía Alonso presidenta de l’IMAS i consellera de Drets Socials

Es reforça el Departament de Turisme i Esports que passa a ser de Turisme, Transició Econòmica,  i Esports

 

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha informat avui de canvis en l’actual equip de govern de la institució insular. Uns canvis que impliquen «fer una passa més en un nou impuls que pretenem fer al Consell» ha expressat Cladera. «Aquesta remodelació respon a un objectiu de consolidar la recuperació econòmica i social i reforçar el paper de la institució insular la transició cap a Mallorca del futur, aprofitant l’oportunitat que representen els Fons Europeus per a modernitzar la nostra economia a través de la circularitat». La presidenta ha explicat que «ja hem creuat l’equador de la legislatura, hem presentat uns pressupostos expansius i ambiciosos que reflecteixen el pes que té el Consell per a la recuperació econòmica i social i el seu paper en la transformació derivada dels fons europeus, i és per això que ara toca fer una passa més en aquest nou impuls», ha dit.

La presidenta ha informat Javier de Juan, actual president de l’IMAS i conseller de Drets Socials, assumirà el Departament de Presidència. «És una persona que creu en els serveis públics i que serà capaç d’aportar la seva visió estratègica i capacitat de gestió per reforçar la coordinació entre institucions i també entre els diferents departaments del Consell per impulsar estratègies conjuntes», ha apuntat Cladera.

D’altra banda, Sofia Alonso, que fins ara ocupava la direcció insular d’Atenció Sociosanitaria dins el propi IMAS, serà la nova presidenta de l’IMAS i consellera de Drets Social. «La seva experiència i coneixements serviran per donar un nou impuls de reforç i modernització dels serveis socials i al model d’atenció centrat en la persona, que és una prioritat pel Consell» ha expressat la presidenta.

El nou conseller i la nova consellera prendran possessió dimecres vinent, un cop s’hagin publicat els nomenaments al BOIB, i a continuació ja participaran en el Consell Executiu.

Cladera ha expressat el seu agraïment a Teresa Suárez, que deixa la conselleria de presidència. «Li vull agrair la seva dedicació personal, política i professional durant aquests 28 mesos que ha estat al capdavant de la conselleria de Presidència. Durant aquest temps ha demostrat talla política, capacitat de gestió i defensa del bé públic en les circumstàncies més dures».

A més d’aquestes incorporacions, la presidenta ha anunciat altres canvis derivats de l’assumpció de la competència d’ordenació turística a partir de l’1 de gener, que sumat a la de promoció turística que ja exerceix, converteix al Consell de Mallorca en el coordinador i principal impulsor de la xarxa turística de la illa. En aquest sentit, ha informat que es reforça el pes estratègic del Departament de Turisme i Esports, que passarà a ser Departament de Transició Econòmica, Turisme i Esport. «Reforçam la funció estratègica d’aquest departament perquè a més de gestionar la nova competència d’ordenació turística, liderarà tots els projectes estratègics orientats cap a la modernització del model turístic, com ara l’Observatori de Turisme Sostenible, el desenvolupament de la xarxa de Destinacions Intel.ligents de Mallorca, el projecte SMART de gestió de Big Data i els projectes turístics finançats amb els fons Next Generation, entre d’altres. La Direcció de Turisme passarà a anomenar-se Direcció de Promoció Turística i la Direcció Insular d’Esports mantindrà la seva denominació i funcions.

La presidenta ha recordat que ja al gener d’enguany, el Consell va fer una primera adaptació de la seva organització, en càrrecs de segona línia, a la nova realitat derivada de la pandèmia amb l’objectiu de donar una resposta àgil, coordinada i coherent a la crisi socioeconòmica, protegint famílies, treballadors i empreses i donant suport als municipis i accelerant la transició cap a una Mallorca sostenible, cohesionada, verda i resilient.

Vídeos

rdp