Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Cladera promou a l'Aliança dels Paisatges la creació de marques de productes de paisatges culturals

Cladera promou a l'Aliança dels Paisatges la creació de marques de productes de paisatges culturals

(30/06/2021)

La presidenta del Consell i la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías participen en l'assemblea d'aquest organisme integrat per la Serra de Tramuntana, juntament amb altres territoris reconeguts per la UNESCO

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, juntament amb la secretària i representant del Paisatge Cultural d'Aranjuez, Maria del Pozo, la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías i el director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell, han participat en l'assemblea de l'Aliança dels Paisatges de forma presencial a la reunió a Palau Reial, mentre la resta de membres han assistit per via telemàtica. La Serra de Tramuntana, juntament amb altres territoris reconeguts per la UNESCO com el palmeral d'Elx, l'Alhambra i el Generalife, Aranjuez, les Medul·les, Eivissa i Sintra formen part de l'Aliança dels Paisatges.

Cladera qui presideix l'Aliança dels Paisatges ha demanat als membres d'aquest ens fer feina de forma conjunta en la creació de marques dels paisatges culturals. "Des del Consell s'està fent feina per crear la marca Serra de Tramuntana, ja que compartim problemàtiques comunes, podem trobar solucions que beneficien a tots els membres", ha assegurat la presidenta del Consell.

Altres propostes que s'han plantejat per treballar de forma conjunta en reunions tècniques són afrontar nous reptes generats de la pandèmia, la recuperació i protecció de pràctiques tradicionals dins dels paisatges culturals, l'accessibilitat física i sensorial, la mobilitat i la capacitat de càrrega dels territoris.

La secretària de l'Aliança dels Paisatges, Maria del Pozo ha aprofitat per felicitar en nom de l'assemblea els deu anys de la Serra com a Patrimoni Cultural. Del Pozo va assistir com a convidada en l'acte central del desè aniversari de la distinció de la UNESCO que va tenir lloc ahir a Valldemossa.

Durant els darrers mesos el Consell de Mallorca amb motiu del desè aniversari, dins del calendari de celebració ha organitzat un cicle de conferències de Paisatges culturals. Del reconeixement a la gestió. Al cicle han participat la Ribeira Sacra de Galícia, Salinas de Añana del País Basc, Las Médulas de Lleó i el Palmerar d'Elx que han posat en comú amb la societat mallorquina les seves experiències de gestió i el manteniment d'un paisatge cultural com la nostra Serra de Tramuntana.