Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Cladera participa a la tradicional trobada a Lluc de la Federació d'Associacions de Persones Majors de la part forana

Cladera participa a la tradicional trobada a Lluc de la Federació d'Associacions de Persones Majors de la part forana

(18/05/2023)

L'acte, que per primera vegada enlloc de flors ha fet ofrena d'aliments, ha reunit més de 900 persones de 22 associacions i demà es repetirà amb altres 32 associacions

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, acompanyada pel director insular d’Atenció Comunitària i Projectes Estratègics de l’IMAS, Omar Lamin, ha participat a la tradicional trobada de persones majors que organitza a Lluc la Federació d’Associacions de Persones Majors de la part forana de Mallorca.

Més de 900 persones de 22 associacions de gent gran de Mallorca ha participat en aquesta trobada que, per primera vegada, ha substituït la tradicional ofrena de flors a la Verge de Lluc per una ofrena d’aliments a benefici de Càritas Mallorca, que els distribuirà entre els seus usuaris, persones en situació de vulnerabilitat. Cladera i Lamin han fet el lliurament d’una cistella d’aliments, majoritàriament producte local, en nom de la institució insular.

Entre avui i demà més de 2.000 persones arribades de tots els municipis de Mallorca celebren a Lluc aquesta trobada per mantenir els contactes entre les diferents associacions adscrites a la Federació, per a qui la presidenta ha tengut unes paraules d’agraïment, i a qui ha animat a seguir promovent actes de germanor com aquest.

Els Blavets de Lluc han actuat abans de l'Eucaristia solemne, oficiada pel Bisbe Sebastià Taltavull i el prior de Lluc, Marià Gastalver, durant la qual les associacions presents avui han fet l'ofrena d’aliments.

Avui hi han assistit membres de les associacions de persones majors de Valldemossa, Llubí, Lloret, Montuïri, Santa Eugènia, Alcúdia, Es Carritxó, Colònia de Sant Jordi, Esporles, Son Macià, Búger, Cas Concos, s’Illot, Mancor de la Vall, Calvià, Binissalem, Calonge i Cala d’Or, sant Elm i s’Arracó, Punta de n’Amer i sa Coma, Fornalutx, Es Llombards i Estellencs.

Demà hi assistiran les associacions de gent gran de Son Servera, Petra, Ariany, Sencelles, Vilafranca, Costitx, Ariany, Puigpunyent i Galilea, s’Alqueria Blanca i Portopetro, sa Pobla, s’Horta, Portocolom, Cala Llombards, Santanyí, Port de Sóller, Sóller, Inca, Consell, Selva, Biniamar, Moscari, Caimari, Cala d’Or, Palmanyola, Pollença, Port d’Alcúdia, Sant Joan, Portocristo i Biniali.

La jornada ha continuat amb un dinar de germanor.

Vídeos

lluc