Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Cladera destaca la utilitat del Consell en la recuperació de Mallorca

Cladera destaca la utilitat del Consell en la recuperació de Mallorca

(14/07/2021)

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha destacat la utilitat de la institució a l’hora de protegir els col·lectius més vulnerables i impulsar la recuperació econòmica de Mallorca en el discurs que ha obert aquest dimecres el debat de política general del Consell de Mallorca, el segon de l’actual legislatura.

La presidenta del Consell ha posat en valor el paper clau de la institució en la gestió de la pandèmia i en la sortida de la crisi: «Som un Consell útil, visible i modern, per protegir els qui més ho necessiten i també per ajudar empreses, treballadors i municipis a poder afrontar la reactivació.»

Cladera ha posat en valor les polítiques de reforç dels serveis públics dels governs progressistes en aquests darrers sis anys, que, ha dit «han permès a les institucions fer un esforç sense precedents durant la pandèmia per mobilitzar recursos i posar-los a disposició de la ciutadania». Segons Cladera, «hem demostrat que es pot gestionar una crisi sense restringir drets ni causar més patiment. Ho hem fet d’una manera molt diferent a com s’han gestionat altres crisis.»    

Cladera ha assegurat que el Consell, a través de l’IMAS, «ha fet una aportació decisiva a l’escut social creat des de les administracions públiques per no deixar ningú enrere». En aquest sentit ha destacat la baixa incidència del virus en les residències de l’IMAS i el pla de xoc de 18 milions d’euros per reforçar els serveis socials comunitaris i el suport a les entitats socials.

La presidenta ha posat en valor la coordinació del Consell amb el Govern i els ajuntaments a l’hora de mobilitzar recursos i el diàleg amb els partits polítics, agents socials i sectors productius per impulsar la reactivació. També ha destacat l’agilitat de la institució que presideix a l’hora de gestionar els ajuts: «hem fet una sistema àgil i senzill que ha permès posar, de moment, més de 30 milions d’euros a les butxaques de més de 14.000 empreses i autònoms, que estan cobrant les ajudes quinze dies després de demanar-les.» També ha volgut recordar l’ajuda als municipis «per als quals ja hem mobilitzat més de 100 milions d’euros».

«A Mallorca estem fent les coses bé. L’objectiu era protegir-nos tots, tan bé com fos possible, i ho hem aconseguit. La segona qüestió era poder obrir temporada turística per reactivar l’economia, i ara l’hem d’allargar-la al màxim possible», ha dit la presidenta.

En aquest sentit, Cladera ha anunciat la posta en marxa de «Gaudeix sènior», una continuació del «Gaudeix l’illa» exclusivament per a la gent gran, que servirà per mantenir actiu el turisme local després de l’estiu.  I ha avançat un pla de xoc de promoció turística que inclou la campanya «Mallorca quiero descubrirte» i esdeveniments d’abast internacional per fomentar l’arribada de visitants.

Pel que fa a noves infraestructures, la presidenta del Consell ha anunciat que el Consell comprarà un edifici d’apartaments per atendre víctimes de delictes relacionats amb qualsevol tipus de violència masclista i situacions de LGTBI-fòbia, i un altre per acollir persones sense llar.
La presidenta ha anunciat que l’IMAS obrirà abans de finals d’any la residència de Pòrtol, amb 100 noves places per a persones amb dependència, i es posaran en marxa un centre nou d’atenció ciutadana i un edifici de visites de famílies.

A més, el Consell donarà enguany un impuls definitiu a tres projectes de bombers: abans de final d’any s’iniciarà la renovació integral del parc de Manacor, es licitaran les obres del nou parc de Santanyí i s’estarà redactant el projecte de Marratxí.  

Cladera també s’ha referit a l’inici de la tramitació de l’expedient de Modificació 4 del Pla Territorial Insular per establir les zones per a renovables i també a l’estabilització de més de 1.000 places d’interins del Consell i de l’IMAS ens els pròxims 3 anys, gràcies al nou Decret llei estatal de mesures urgents per reduir l’ocupació temporal.

«El Consell està sent útil a l’hora de gestionar el present de Mallorca i ha de ser-ho també per preparar el futur», ha dit la presidenta del Consell, que s’ha referit al pla «Mallorca circular», que aspira a mobilitzar 800 milions dels fons NextGeneration, com l’oportunitat de fer de Mallorca «un referent de la transició circular a Europa.»

Demà es reprendrà el Debat de política general insular, amb el torn d’intervencions dels portaveus de les formacions polítiques representades al Consell. Obrirà aquesta segona jornada del Debat el representant del grup de consellers del Partit Popular, seguit de la resta de grups de l’oposició, Ciutadans, el Pi i Vox. Posteriorment prendran la paraula els portaveus dels grups que fan suport a l’equip de Govern, començant pel PSIB-PSOE, i seguits de Més per Mallorca i Unides Podem.