Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Cladera destaca a Vigo l'èxit de les ajudes del Consell a projectes liderats per dones a les jornades nacionals sobre igualtat efectiva organitzades per la FEMP

Cladera destaca a Vigo l'èxit de les ajudes del Consell a projectes liderats per dones a les jornades nacionals sobre igualtat efectiva organitzades per la FEMP

(27/10/2022)

La presidenta ha agraït l'oportunitat d'aquesta trobada organitzada per la FEMP per compartir exemples de bones pràctiques amb perspectiva de gènere 

Una cinquantena de projectes s’han presentat durant el primer mes que duu oberta la tercera convocatòria d’ajuts

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera ha explicat l'èxit de les ajudes que atorga la institució insular per dur endavant projectes transformadors liderats per dones a les jornades 'Els governs provincials per la igualtat efectiva', organitzades per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies a Casa das Artes de Vigo.

A la primera convocatòria el Consell va destinar a aquesta iniciativa 700.000 euros, a la segona va augmentar fins el 833.000 euros i a la tercera la institució insular ha demostrat la confiança i el compromís amb aquest projecte amb una inversió de 1,6 milions. La presidenta ha avançat que durant el primer mes des que s’ha obert la darrera convocatòria s’han presentat uns 50 projectes

“Des del Consell de Mallorca entenem les polítiques d’igualtat com tres T; transversals, territorials i transformadores” ha explicat Cladera durant la seva intervenció, destacant que aquesta línia de crèdits “és transversal perquè els projectes liderats per dones no són només un tema d’igualtat, sinó també de promoció econòmica, de creació de xarxa de cooperació i de sostenibilitat. També són importants a nivell territorial, ja que els projectes estan en 14 municipis de Mallorca i són transformadors, perquè a través d’aquests projectes aconseguim transformar la Mallorca actual en la Mallorca que volem·.

Cladera ha assenyalat als assistents i a la resta de ponents que els 26 projectes posats en marxa gràcies a aquestes ajudes han estat un èxit i ha remarcat “que no hi ha cap ajuda a nivell estatal que tengui aquestes característiques”.

Les condicions de l’ajuda no es poden aconseguir a través de cap entitat bancària. El tram reembolsable de l’ajuda, que és el 60% del pressupost, s’ha de tornar amb un 0% d’interès en 7 anys i amb les condicions d’amortització estipulades per les beneficiàries. Al mateix temps el 40% del pressupost que és la que es dedica a la inversió és una ajuda a fons perdut.

D’altra banda, Cladera ha remarcat que a més de posar a l’abast de les dones emprenedores un suport econòmic en excel·lents condicions, l’objectiu és que el que subvenciona el Consell sigui projectes transformadors que tenguin en compte l’impacte del mateix en la societat. En aquest sentit, la Direcció Insular de Coordinació del Consell no només s’avalua la perspectiva de gènere, sinó que el projecte ha d’estar alineat amb els ODS, ha de produir un valor afegit i ha de promoure la sostenibilitat ambiental. “L’objectiu és transformar poc a poc el model productiu, impulsar exemples d’èxit amb criteris mediambientals, socials i que tenguin en compte la sostenibilitat en els diferents àmbits”, ha dit.

“Estam comprovant el potencial transformador de les dones. Som les que pitjor ho passam en temps de crisi i les que més dificultats tenim per emprendre. Però també  som la cara de la reactivació. Les dones tenim una mirada diferent i ho podem veure als projectes que presenten que cerquen trobar solucions a problemes col·lectius més que treure benefici econòmic”, ha dit la presidenta.

Cladera ha compartit la taula rodona amb Francisca Media, vicepresidenta de la Diputació de Jaen, Immaculada Sierra, diputada de la Diputació de Burgos, Amparo Torrres, vicepresidenta de la Diputació d’Albacete. A totes elles i a la resta de ponents d’altres diputacions ha agraït la possibilitat de compartir i posar en comú experiències per avançar en igualtat. A la trobada també hi ha assistit el conseller de Presidència, Javier de Juan.