Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Catalina Cladera inaugura el primer Fòrum Internacional de Turisme Accessible

Catalina Cladera inaugura el primer Fòrum Internacional de Turisme Accessible

(28/10/2022)

La cita ha reunit representants de la cadena de valor turística i de l’àmbit de la discapacitat.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha inaugurat avui dematí el primer Fòrum Internacional de Turisme Accessible, organitzat pel Departament de Transició, Turisme i Esports, a través de la Fundació Mallorca Turisme i en col·laboració amb la Plataforma Representativa Estatal de Persones amb Discapacitat Física (PREDIF) de les Illes Balears.

En el Fòrum, emmarcat en el Pla de Turisme Accessible que desenvolupa el Consell de Mallorca, s’han plantejat i desenvolupat qüestions relatives a la cadena d’accessibilitat en el turisme i s’han impartit xerrades a càrrec de ponents reconeguts de la indústria turística, del transport i de les entitats socials.

Han assistit a la trobada representats destacats de la cadena de valor turística i de l’àmbit de la discapacitat. La cita, que s’ha duit a terme a l’edifici de la delegació territorial de les Illes Balears de l’ONCE, s’ha retransmès en línia en espanyol i anglès, amb traducció simultània. 

En la seva intervenció, la presidenta Cladera ha destacat que «l’impuls del turisme accessible i inclusiu és un acte de justícia social i un acte de coherència, perquè Mallorca vol liderar el turisme sostenible del futur amb un model de desenvolupament que faciliti l’accessibilitat. I, en aquest sentit, ja tenim feina feta, amb l’elaboració d’un pla estratègic de dinamització del turisme accessible per dur-lo a terme en col·laboració amb PREDIF i amb tota la cadena de valor turística».

Per la seva banda, el conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, que ha fet la cloenda de la jornada, ha destacat que «el Fòrum és una oportunitat per conèixer quina és la realitat de l’accessibilitat al turisme de Mallorca. Volem ser internacionalment reconeguts per aquest aspecte. Creiem que des del turisme accessible aconseguim fer més amable i inclusiva la nostra illa, per a tots i totes els que hi viuen, però també per a tots i totes els que ens visiten. A la vegada que és una gran oportunitat de negoci per a la nostra cadena de valor turística».

Programació àmplia

La jornada ha comptat amb un programa complet de trobades i debats, protagonitzats per membres destacats de l’àmbit del turisme accessible. S’hi han tractat temes com la destinació accessible, el transport, el sector hoteler i l’allotjament, o les agències de viatges.

El segment de mercat que demana una destinació accessible compta amb un perfil molt específic i té una capacitat de despesa més elevada que la mitjana (aproximadament un 28 % més). El 96 % de viatgers van acompanyats i, generalment, viatgen en grup. A més, són un mercat excel·lent per a la desestacionalització de la destinació, ja que hi ha demanda de viatges en totes les èpoques de l’any.

Un fet destacable és que el volum de turistes que cerquen una destinació accessible augmenta, ja que, a Europa, un de cada cinc ciutadans és major de 60 anys i té necessitats creixents de suport en la seva vida diària. Alemanya, França, el Regne Unit, Itàlia i Espanya són els països amb més població amb necessitats especials a la UE, coincidint precisament amb els principals mercats emissors turístics de Mallorca.

El Pla de Turisme Accessible del Consell preveu una sèrie d’accions per millorar la informació sobre l’illa, entre les quals hi ha el desenvolupament d’un web turístic amb avenços d’accessibilitat. Així mateix, inclou un ampli programa d’activitats de dinamització, com viatges de familiarització per mostrar els avenços en inclusió de l’illa, la realització de campanyes de promoció específiques en col·laboració amb PREDIF i la participació en fires turístiques i específiques del sector de la discapacitat, entre d’altres.

Podeu consultar tota la informació sobre el programa del Fòrum a https://www.foroturismoaccesible.es/.

Vídeos

forum
Fòrum