Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Catalina Cladera demana al senador Marí Bosó compromís amb la millora del finançament i la flexibilització de la regla de despesa dels ajuntaments

Catalina Cladera demana al senador Marí Bosó compromís amb la millora del finançament i la flexibilització de la regla de despesa dels ajuntaments

(10/12/2019)

La presidenta del Consell s'ha reunit avui amb el senador autonòmic designat pel Parlament

Durant l'audiència celebrada avui a la seu del Consell, la presidenta Catalina Cladera, ha repassat amb el senador autonòmic José Vicente Marí Bosó les principals reivindicacions de la institució insular perquè aquest les traslladi a la Cambra Alta. En aquesta reunió, Cladera ha demanat a Marí Bosó que es comprometi a treballar per un consens amb relació al sistema de finançament autonòmic per beneficiar els interessos de Mallorca i les Illes Balears en general, així com amb el desenvolupament del Règim Especial de Balears i el seu suport a la proposta actual.

"Agraesc al senador la seva disposició per treballar en benefici de Mallorca", ha apuntat la presidenta", qui ha destacat el compromís de Marí Bosó a recollir les peticions del Consell de Mallorca, que afecten també els ajuntaments. ""Els municipis tenen molta necessitat d'inversió i s'ha de resoldre el fet que no puguin invertir els recursos que tenen", ha explicat Cladera, per això també ha reclamat el suport del senador autonòmic a l'hora de "defensar i treballar en la flexibilització de la regla de despesa dels ajuntaments perquè puguin destinar el superàvit a inversions municipals".

D'altra banda, Cladera també ha expressat la necessitat de mantenir i millorar les inversions territorials de l'estat a Mallorca en matèria d'infraestructures i mobilitat i ha demanat el seu compromís amb les polítiques d'igualtat i contra les violències masclistes.

“Estic a les ordres dels consells perquè suposen la voluntat dels ciutadans i ciutadanes de cada illa”, ha expressat el senador autonòmic després de la reunió.

Aquesta trobada amb el senador autonòmic José Vicente Marí Bosó, s'emmarca en la ronda de contactes que la presidenta Caldera té previst amb representants de Mallorca a les Corts Generals.