Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Catalina Cirer destaca l'esforç del Consell de Mallorca per fomentar la inclusió social durant una jornada a la UIB

Catalina Cirer destaca l'esforç del Consell de Mallorca per fomentar la inclusió social durant una jornada a la UIB

(19/02/2015)

La consellera de Benestar Social ha participat en la inauguració de la VII jornada d'educació social “La mirada socioeducativa de la inclusió social”

La consellera executiva de Benestar Social del Consell i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Catalina Cirer, juntament amb la consellera de Família i Serveis Socials del Govern, Sandra Fernández;  Isabel Cortada, presidenta del Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de les Illes Balears i Pedro Grimalt, secretari general de la UIB, ha inaugurat la VII jornada d'educació social “La mirada socioeducativa de la inclusió social” que se celebrarà avui i demà a l'aula magna de l'edifici Guillem Cifre de Colonya.

Durant la seva intervenció, la consellera ha destacat alguns dels programes que el Consell de Mallorca duu a terme per fomentar la inclusió social a Mallorca, fent un especial incís a iniciatives impulsades des de la institució cinsular per adaptar-se a les noves necessitats provocades per la crisi. Així, ha fet referència al programa ESPAI, creat l'any 2013 per evitar en la mesura del possible l'exclusió residencial.

També ha explicat l'esforç del Consell per incrementar el pressupost de les prestacions com el de la Renda Mínima d'Inserció (RMI) fins als vuit milions d'euros, la qual cosa feu possible que des de l'IMAS es concedissen durant el 2014 més de 2.300 d'aquestes prestacions. 

Igualment, Cirer també ha recalcat que s'ha apostat per donar continuitat a la Unitat Mòbil d'Emergència Social (UMES), de titularitat de l'IMAS però que gestiona Creu Roja, i que només el 2014 va atendre més de 1.100 persones.

El coordinador de l'àrea d'inclusió social de l'IMAS, Octavio Cortés, participarà demà a la cloenda d'aquesta jornada d'educació social “La mirada socioeducativa de la inclusió social” , demà divendres a les 19.30 hores.