Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Cabaret Weill reuneix al Teatre Principal l’òpera de Kurt Weill i Bertolt Brecht

Cabaret Weill reuneix al Teatre Principal l’òpera de Kurt Weill i Bertolt Brecht

(20/04/2021)

L’espectacle, que inclou L’òpera dels tres rals, es representarà en concert a la Sala Gran els dies 22 i 23 d’abril, a càrrec de Simfovents

El Teatre Principal ha programat per al dijous 22 i divendres 23 d’abril, a les 19 hores, l’espectacle Cabaret Weill, un muntatge operístic en col·laboració amb Simfovents, dedicat al compositor alemany Kurt Weill.

Cabaret Weill és un espectacle musical que ens apropa a la figura de Kurt Weill mitjançant dues obres ben diferents del seu repertori. D’una banda, podrem gaudir de la contemporaneïtat del seu Concert per a violí, a càrrec d’un delsviolinistes més reconeguts del nostre país: Jesús Reina. De l’altra, la seva obra més popular, L’òpera dels tres rals, en una versió de concert de l’autor mateix però adaptada per a l’ocasió, amb narració teatralitzada de Miquel Àngel Torrens.

A més de Simfovents, que dirigeix Francisco Valero-Terribas, L’òpera dels tres rals comptarà amb les veus de Maia Planas (soprano), Natalia Salom(soprano), Tomeu Bibiloni (baríton) i Pablo López (baríton).

Aquest projecte és el fruit de la col·laboració institucional entre l’Ajuntament de Palma, el Consell de Mallorca i el Teatre Principal, tal com ha exposat Bel Busquets, consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, que també ha destacat la participació de solistes lírics mallorquins i l’esforç que fa el Teatre Principal en una «reinvenció continuada per mantenir la temporada d’òpera».

En termes semblants s’ha expressat Josep R. Cerdà, director del Teatre Principal, que ha recordat que «la majoria de teatres d’òpera d’Europa i de la resta del món estan tancats. Al Teatre Principal hem mantingut la temporada d’òpera amb els recursos que estan al nostre abast».

Precisament, la col·laboració amb Simfovents (la marca artística de la Banda Municipal de Palma) ha permès que Cabaret Weill sigui ara una realitat.

L’òpera dels tres rals, la part central de l’espectacle, és una òpera amb la música de Kurt Weill i text de Bertolt Brecht. Ambdós autors fan d’aquesta òpera una sàtira irònica, amb molt d’humor, en contraposició als grans títols d’òpera, on els protagonistes són reis, nobles o grans dames. A L’òpera dels tres rals, els protagonistes són les classes més baixes de la ciutat amb personatges com lladres, delinqüents i prostitutes. L’òpera, tot i que serà en format concert, comptarà amb la narració de Miquel Àngel Torrens i amb una atmosfera i una il·luminació que ajudaran a traslladar l’espectador al Berlín del període d’entreguerres.

Es pot seguir la roda de premsa completa de presentació de Cabaret Weill a http://bit.ly/rdpWeill