Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Avancen a bon ritme les obres del primer centre de dia de Porreres

Avancen a bon ritme les obres del primer centre de dia de Porreres

(18/02/2022)

L’IMAS cofinança aquest projecte, que suposarà la creació de 30 noves places destinades a persones majors en situació de dependència.

La consellera de Drets Socials i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Sofia Alonso, i la titular d'Afers Socials del Govern de les Illes Balears, Josefina Santiago, han visitat avui l’estat de les obres del centre de dia per a persones majors en situació de dependència de Porreres, ubicat a l'antiga residència parroquial per a gent gran del municipi. També hi han assistit la batlessa del municipi, Xisca Mora, i la directora insular d'Atenció Sociosanitària, Elsa Herranz.

Les tasques de la reforma parcial de l’immoble, cofinançades en un 50% per la Conselleria d'Afers Socials i Esports, en un 25% per l’IMAS i en un 25% per l'Ajuntament de Porreres, començaren el passat mes de novembre i consisteixen en l'adaptació de la planta baixa a les necessitats de les futures persones usuàries.

La presidenta de l’IMAS, Sofia Alonso, ha destacat que «la col•laboració i coordinació entre les institucions permet posar en marxa recursos públics com aquest. A més d’ampliar el nombre de places assistencials, el nou centre de dia tendrà com a valor afegir la proximitat, que és el que defensam. Que cada persona pugui gaudir dels serveis que necessita al propi entorn comunitari, sense haver de desplaçar-se».

En total, el futur centre comptarà amb 30 places que s'incorporaran a la Xarxa d'Atenció Pública a la Dependència de Mallorca. La superfície intervinguda és de prop de 400 m² i el projecte contempla la ubicació d'una nova sala polivalent, una cuina i una sala  de descans que connectaran amb el pati exterior de l'edifici, així com la instal•lació d'una pèrgola al mateix pati que aïllarà i crearà un espai de transició i estança per a les persones usuàries.

El cost de les obres és de 600.000 € i la previsió és que les obres es perllonguin durant un any. Abans que acabi el 2022, també està previst que hagi culminat la construcció del nou centre de dia de Palmanova. L’IMAS, juntament amb la Conselleria d’Afers Socials i Esports del Govern de les Illes Balears i l’Ajuntament de Calvià, cofinança una quarta part del projecte que també disposarà de 30 noves places per a gent gran amb dependència i dotarà la zona d’un nou recurs per fomentar l’envelliment actiu d’aquestes persones en el seu entorn.