Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Avancen a bon ritme les obres del passeig de l’estació de Muro

Avancen a bon ritme les obres del passeig de l’estació de Muro

(13/02/2020)

El projecte preveu construir una passarel·la per connectar el primer i el darrer tram del camí separats per un torrent i que obligava els vianants a fer part del trajecte per la carretera.

El Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca ha culminat la primera fase del projecte de millora del passeig per a vianants que uneix Muro amb l’estació del tren. Aquest consisteix a construir una passarel·la que fa d’enllaç entre el camí que surt del municipi i que transita al costat de la carretera (Ma-3500) amb el tram que arriba a la terminal ferroviària, separats fins ara per un torrent. 

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha explicat que  «l’obra millora de manera notable l’accessibilitat i la seguretat, a més de donar resposta a una necessitat que fa devers deu anys que demanden els veïns i veïnes de la localitat, ja que fins ara no podien anar caminant a l’estació sense assumir cap risc, perquè havien de fer part del trajecte per la carretera». Una via gairebé sense voral i per on els vehicles circulen a una velocitat de 90 quilòmetres per hora.  

Des del primer moment que varen començar les tasques de construcció, l’increment de la seguretat de les persones usuàries d’aquest passeig ha estat evident, ja que es va repintar la via, reduint els carrils i vorals, i es va habilitar un pas per a vianants delimitat amb una barrera que el separa tant del trànsit com de l’obra.  

Les obres varen començar el passat 7 de gener i tenen un termini d’execució de tres mesos. El Consell ha licitat la construcció a l’empresa Amer e Hijos S.A. per un cost de 185.000 €. 

La nova passarel·la farà 160 metres de llarg, 2,1 d’ample i inclou una tanca de protecció. No transcorre aferrada a la carretera d’Inca, sinó que cerca el pont del Camí Vell, des d’on s’accedeix sense problemes a l’estació. 

L’estació de Muro està ubicada a un quilòmetre i mig del poble. Es confia que la nova passarel·la serveixi també per potenciar l’ús del transport públic, ja que el fet de no poder anar caminant sense cap risc dissuadia i suposava un inconvenient per a les potencials persones usuàries.