Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Audiència de la presidenta Cladera amb el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez

Audiència de la presidenta Cladera amb el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez

(08/10/2019)

La construcció de la cinquena estació de la ITV a Son Bugadelles, d'un centre de dia i la gestió dels residus marca aquesta primera trobada institucional

A l'audiència celebrada avui migdia, la presidenta Catalina Cladera i el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, han acordat reforçar la col·laboració institucional entre les dues administracions per impulsar alguns dels projectes prioritaris al municipi. Un d'ells és la construcció d'una cinquena estació de la Inspecció Tècnica de Vehicles, que servirà per descongestionar el servei.
Es tracta d'un projecte que farà una passa endavant a la pròxima plenària de l'ajuntament, segons ha indicat el batle, en què s'aprovarà de forma definitiva la modificació puntual del Pla General per a permetre el canvi d'ús, de privat a públic, del solar de 5.600 m² que ha estat taxat en 650.000 euros. Això permetrà iniciar la tramitació de compra del solar i posterior cessió al Consell de Mallorca per a la seva construcció.


"Estam adjudicant el nou contracte de la Inspecció Tècnica de Vehicles per millorar les tarifes i condicions, però a més a més necessitam aquesta nova estació que donarà servei a Calvià i al ponent de Mallorca. Per això agraïm a l'ajuntament que posi a disposició del Consell el solar on s'ha de construir".


D'altra banda, el batle de Calvià ha apuntat la necessitat de donar prioritat a altres serveis necessaris al municipi, com és l'atenció a les persones majors. "Des d'un acord a tres bandes, entre Govern de les Illes Balears, Consell de Mallorca i Ajuntament de Calvià, ja hi ha establertes les bases necessàries per dotar al municipi d'un nou centre de dia públic per a persones majors, en un solar que cedirem des de l'ajuntament", ha apuntat el batle, amb relació a la construcció d'aquest nou equipament al municipi.


D'altra banda, des del Consell s'ha ratificat el compromís amb l'ajuntament i els veïnats del municipi a accelerar les solucions a l'emissió d'olors derivades de l'activitat de la planta de compostatge i tractament de llots, per tal de reduir-ne les molèsties.