Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Aprovat el Pla d’Equipaments Comercials “més valent” d’Espanya

Aprovat el Pla d’Equipaments Comercials “més valent” d’Espanya

(22/12/2017)

També s’ha aprovat un nou règim de suspensió de llicències que substituirà la Norma Territorial Cautelar. El nou pla promou la protecció del territori, del medi ambient i dels consumidors en el sector comercial.

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat, inicialment, el primer Pla d’Equipaments Comercials de Mallorca (PECMA) amb 18 vots a favor (PSIB-PSOE, Més per Mallorca, Podem Mallorca) i 14 abstencions (PP, El Pi i Cs).

Aquest pla pretén “posar ordre al gran desordre territorial i urbanístic que hi ha a aquest terra” pel que fa al sector comercial, segona ha manifestat la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido.

Garrido també ha afirmat que es tracta d’una pla “amb mesures territorial i mediambientals molt potents, valentes i pioneres a tot l’Estat amb l’objectiu de protegir un territori fràgil com és la nostra illa”.

A més, s’implanten tot un seguit de mesures que promouen la sostenibilitat, la protecció del territori, del medi ambient i dels consumidors. En concret, els equipaments comercial hauran d’analitzar totes les externalitats i els possibles impactes que pugui produir la implantació d’un equipament comercial nou. El Pla entén com a equipament comercial aquells superiors a 700 metres quadrats, o de 400 als nuclis de població més petits (zona 5).

Una vegada publicat al BOIB, s’obrirà un període d’exposició pública de 60 dies en el qual tots els interessats podran fer suggeriments i al·legacions. També es tornarà a posar en marxa el procés de participació per promoure el debat amb aquest document com a base. Per a la consellera, l’objectiu és “aconseguir el major consens social i polític” amb els partits polítics, els ajuntaments i amb el sector comercial.

 

SUSPENSIÓ DE LLICÈNCIES

Al Ple de la institució insular també s’ha aprovat un nou règim de suspensió de llicències. Aquest substituirà a la Norma Territorial Cautelar i té l’objectiu de “assegurar l’efectivitat de les mesures que plantegi l’aprovació definitiva del Pla”, segons ha explicat Garrido.

Aquest règim preveu que a les zones 1, 2 i 3 que marca el PECMA es podran instaurar equipaments comercial de fins a 2.500 metres quadrats. En canvi, a les zones 4 i 5 el límit es marca a 700 metres quadrats. En qualsevol cas, s’haurà de presentar amb la sol·licitud un Estudi d’Implantació Comercial (EIC).

El nou règim de suspensió de llicències també ha estat aprovat per 18 vots a favor i 14 abstencions.