Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Aprovació inicial dels pressuposts del Consell de Mallorca per a l’any 2020

Aprovació inicial dels pressuposts del Consell de Mallorca per a l’any 2020

(25/11/2019)

El Consell de Mallorca, en un ple extraordinari, ha aprovat avui de manera inicial el projecte de pressuposts de la institució per a l'any que ve. El ple ha rebutjat les esmenes a la totalitat presentades pel Partit Popular, Ciutadans i Vox als comptes per a l'any 2020. Per la seva banda, El Pi-Proposta per les Illes ha retirat la seva esmena a la totalitat i s'ha abstingut en la votació. Els pressuposts han sortit endavant amb 17 vots a favor (PSIB-PSOE, Més per Mallorca i Unides Podem) 12 en contra (PP, Ciutadans i Vox) i 3 abstencions (El Pi-Proposta per les Illes).

La proposta de pressuposts aprovada inicialment avui es durà a exposició pública durant quinze dies hàbils perquè s'hi presentin al•legacions, que seran estudiades en una comissió informativa extraordinària i urgent. D’aquí sortirà una proposta d’aprovació definitiva, que s’hauria d’aprovar el dilluns 23 de desembre en el Ple extraordinari i urgent d’aprovació final del pressupost.

Durant les intervencions del grup de consellers de Vox, les conselleres executives i electes de les formacions PSIB-PSOE, Més per Mallorca, Unides Podem i El Pi-Proposta per les Illes han decidit sortir de la sala de plens en senyal de protesta. La presidència del ple s'ha fet rotatòria per no interrompre la sessió i garantir-ne el normal funcionament.

Els pressuposts aprovats per a l'any 2020 són de 468.854.490€ i són els primers de l'actual legislatura.