Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Alzamora lliura el premi Flor d’Ametler a la Federació de Ciclisme

Alzamora lliura el premi Flor d’Ametler a la Federació de Ciclisme

(25/02/2023)

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local s’ha compromès a continuar fent costat als productors per a poder consolidar i enfortir el teixit productiu local de Mallorca.

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha lliurat aquest dissabte el Premi Flor d'Ametler que enguany arriba a la segona edició. El guardó, impulsat pel Consell de Mallorca i la IGP Ametla de Mallorca té com a objectiu reconèixer el treball de persones o entitats que fomenten l'ametlla, el seu cultiu i el seu consum. En aquesta ocasió, la distinció ha estat per a la Federació de Ciclisme de les Illes Balears.

Jaume Alzamora s'ha compromès a continuar fent costat als productors i ha anunciat la posada en marxa d'una campanya publicitària animant a la compra del producte local. De fet, segons el conseller, “la promoció és essencial per a donar a conèixer un producte excel·lent i així incrementar el seu consum”. En aquest sentit, Alzamora ha animat a la compra de béns, productes i serveis de quilòmetre zero i de circuit curt. Segons Alzamora, "Des del Consell continuarem impulsant línies d’ajudes amb les quals contribuïm a consolidar i enfortir el teixit productiu local de Mallorca”.

La Indicació Geogràfica Protegida per a l'ametlla de Mallorca existeix des del 2014 i és la denominació de qualitat que garanteix el vincle entre l'ametlla i el seu origen. També és el distintiu que avala els mètodes utilitzats durant la producció d'aquest fruit, que destaca per la seva excel·lència i sabor. En la darrera campanya s’ha augmentat producció respecte a l’anterior;  La IGP Ametlla de Mallorca ja  suma ja 300 explotacions, 4.000 Ha i 11 empreses.

A més d’Alzamora, a l'acte han assistit el director general d'Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, Fernando Fernández, i representants de les Cooperatives Agro-alimentàries, entre altres. El premi, que es lliura en el marc dels actes organitzats per a celebrar el Dia Mundial de l'Ametlla, s'ha lliurat en un acte en la finca Son Pou de sa Majorada, a Vilafranca de Bonany.