Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Acord polític per sumar propostes al pla de reactivació social i econòmica «Mallorca Reacciona»

Acord polític per sumar propostes al pla de reactivació social i econòmica «Mallorca Reacciona»

(15/03/2021)

La presidenta Cladera i portaveus de Partit Popular, El Pi i Ciutadans formalitzen l'acord per incorporar més propostes al pla

En un acte celebrat avui dematí a la seu del Consell de Mallorca, la presidenta Catalina Cladera, en nom dels partits que integren l'equip de govern, i els portaveus d'El Pi, Ciudadanos i Partit Popular a la institució insular, han formalitzat l'acord pel qual s'incorporen mesures al pla de reactivació social i econòmica «Mallorca Reacciona».

Es tracta d'un acord fruit del diàleg i participació de la majoria de les formacions amb representació al Consell, que amplia i actualitza amb les propostes d'El Pi, Ciudadanos i Partit Popular el full de ruta del pla de reactivació.

«L'acord d'avui és un exemple de responsabilitat i de voluntat política per sumar. Un compromís que vàrem assumir a l'inici de la pandèmia, conscients que l'única manera de sortir-ne era si ho féiem plegats» ha dit la presidenta Cladera. «És el que la ciutadania ens reclama a les institucions i a les formacions que les representam, que dins les nostres diferències, siguem capaços de respondre de manera contundent i conjunta a les seves necessitats socials i econòmiques», ha conclòs.
"Estam contents perquè s'ha fet realitat la proposta d'El Pi de fer un front comú i de sumar esforços per poder sortir de la crisi. Junts som més forts, ara esperam celeritat perquè arribin els ajuts. Entre tots hem demostrat que som la veritable casa dels mallorquins i mallorquines", ha apuntat la portaveu d'El Pi, Xisca Mora.

Per la seva part, en representació de Ciudadanos, Osvaldo Cifre ha expressat que «en aquests moments la col·laboració entre les forces polítiques és més important que mai, perquè el darrer que necessiten els qui ho passen pitjor per la crisi és presenciar bregues entre polítics. La nostra actitud ha estat i serà de col·laboració, una col·laboració crítica però constructiva, perquè les ajudes s'han de gestionar de manera eficaç i mantenir l'estat del benestar».
En aquest sentit, el portaveu del Partit Popular, Llorenç Galmés, ha apuntat que "és important que les ajudes arribin de manera immediata; els tràmits han de ser els mínims, sense processos complicats".
El document acordat avui inclou 67 propostes que s'incorporen com a annex al «Mallorca Reacciona». D'aquestes, 27 són a proposta del Partit Popular; 20 accions són a proposta d'El Pi i altres 20 propostes les ha fet Ciudadanos. En total, s'han incorporat el 65% del total de propostes presentades per les tres formacions.

Entre aquestes mesures acordades que s'incorporaran al pla de reactivació, hi ha noves accions que l'executiu es compromet a desenvolupar i altres coincideixen amb mesures que ja s'estan duent a terme. Són mesures que s'integren i actualitzen el full de ruta del «Mallorca Reacciona», un pla obert que s'ha anat ampliant i executant durant el darrer any. Ara, es formalitza l'acord amb els grups que hi han seguit fent aportacions.

Totes les propostes s'integren dins els 4 eixos del «Mallorca Reacciona» (Economia, Municipis, Ciutadania i Consell Reacciona) i fan referència, entre altres a :

. Ajuts i suport a ajuntaments
. Mesures d'agilització administrativa
. Mallorca Activa
. Mesures de protecció social i tercer sector social
. Suport a empresaris i autònoms de diversos sectors
. Infraestructures
. Foment del producte local
. Reforç i protecció de l'administració pública

Ja el primer document del «Mallorca Reacciona» es va nodrir de propostes i mesures de reactivació social i econòmica presentades pels grups que avui revaliden el compromís de per tal de donar una resposta urgent i contundent als efectes de la pandèmia des de la institució insular.

A l'acte també han assistit les vicepresidentes primera i segona, Bel Busquets i Aurora Ribot; la consellera de Presidència, Teresa Suárez i els portaveus del PSIB-PSOE Andreu Alcover i de Més per Mallorca, Guillem Balboa.

Vídeos

acte signatura