Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere 76 professionals de l’artesania es beneficien de les ajudes del Consell per a la millora de la competitivitat del sector

76 professionals de l’artesania es beneficien de les ajudes del Consell per a la millora de la competitivitat del sector

(30/09/2021)

El conseller Alzamora ha visitat dos tallers de Palma on s’han fet millores gràcies a les subvencions de la institució insular. En total, s’han destinat 206.000 euros a projectes de tot Mallorca.

El Consell de Mallorca torna a donar suport als artesans de l’illa amb l’objectiu de millorar la competitivitat i modernització del sector artesanal, així com de promoure la comercialització dels productes artesans, difondre el patrimoni cultural de l’artesania i garantir el coneixement i manteniment dels oficis artesans acreditats a l’illa de Mallorca. Així, a través de la Direcció Insular de Comerç i Artesania, ha concedit ajudes per un import de quasi 206.000 euros a 76 professionals. 

Les subvencions van dels 640 als 4.000 euros, que era la quantia límit per a projectes de petites i mitjanes empreses, comunitats de béns i autònoms.

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, acompanyat de la directora insular d’Artesania, Marta Jordà i del director general de Comerç de l'Ajuntamentde Palma, Fabrizio Di Giacomo, ha visitat dos dels professionals artesans que se n’han beneficiat a Palma. 

Per una banda, el local de Ses Antigues Neules (amb els mestres artesans Onofre Martorell i Begoña Nadal) compta amb nous equipaments per a l’elaboració dels seus productes i la millora de la cuina. Per altra banda, Neus Bosch, de neusbosch.art, ha adquirit una tauleta digital per treballar els seus projectes.

Es tracta, per tant, d’inversions per millorar els tallers, els espais de mostra i venda, les aules, i el procés de producció. A més,  pel que fa a la modernització, hi ha projectes de  creació o modificació de pàgines web, l’adquisició d’equipament informàtic, sistemes operatius i desenvolupament d’aplicacions informàtiques. 

El conseller Alzamora ha explicat: «repartim aquests més de 200.000 euros per tal que els professionals de l’artesania facin inversions per a la modernització i innovació dels seus tallers, i així ajudar a millorar la competitivitat del sector artesà i per tant posar en valor el producte artesà que es fa a Mallorca». 

Una qüestió important en aquest sentit és la digitalització i el comerç en línia, «enguany vàrem augmentar la quantia econòmica de les ajudes per a la creació de pàgines web i per a l’adquisició d’equipament informàtic, i hem tengut quinze peticions per fer aquest tipus de despeses», ha afegit Alzamora. «Sabem que la digitalització és molt important. Ja ho era abans de la pandèmia i ara s’han consolidat encara més uns hàbits de consum a distància i a través de pàgines web i fins i tot xarxes socials».

Ajudes directes de 1.500 euros

A banda d'aquestes subvencions que s'atorguen a través de la convocatòria anual d'Artesania del Consell, la Fundació Mallorca Turisme concedeix actualment ajudes directes de 1.500 euros als professionals artesans. Es tracta d'ajuts cofinançats pel Consell i el Govern balear per pal·liar els efectes de les restriccions per mor de la covid-19 en el sector.

Les sol·licituds es fan telemàticament a través de www.ajutsmallorca.com i els pagaments són molt àgils.