Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere 75 obres d'art de majors de 60 anys

75 obres d'art de majors de 60 anys

(16/02/2019)

Els centres socioculturals d'Inca i Manacor i l'Espai Cultural de la Misericòrdia acullen fins al 22 de febrer, les 75 obres seleccionades dels participants a la categoria d'Arts Plàstiques del Certamen d'Arts de Gent Gran 2019 del Departament de Participació Ciutadana i Presidència. El vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado, el director insular de Promoció sociocultural, Javier Ramos i el comissari Biel Amer, han inaugurat les tres exposicions.

Com a novetat d'enguany, el tant el jurat com el comissari de les exposicions són persones jubilades provinents del sector. Biel Amer, crític d'art, periodista i gestor cultural jubilat, ha estat l'encarregat de seleccionar 75 obres com a comissari.

Amer ha posat en relleu l'alt nivell de les obres, assegurant que no ha estat fàcil fer-ne la selecció; a més, ha aprofitat per reivindicar el paper de la gent gran en la societat "Que estiguem jubilats no vol dir que deixem de ser professionals i que no se'ns pugui tenir en compte o com a referents. Pel que celebr actes com aquest."

Per la seva banda el vicepresident Jurado ha volgut agrair la participació de les 900 persones en un certamen que ja compleix amb la seva tercera edició "Creiem que ha estat un encert crear aquest Certamen, perquè d'aquesta manera podem ajuntar a totes les persones majors que pinten o canten o fan teatre per poder fer una bona mostra del seu art i també difondre-ho per tota l'illa."

A les tres exposicions, les persones visitants podran trobar mirades nostàlgiques de paisatges verges de la platja i de terra endins amb les parets de marges envoltades de vegetació; també retrats de persones estimades o rams de flors de colors vius i escultures de fang.

Durant la inauguració, el jurat, format per Francisca Llabrés, Maria JosepCorominas i Joan Lacomba, i el públic assistent, han procedit a fer les votacions entre les obres candidates als guardons que s'entregaran el pròxim 19 de març, a l'Auditori de Manacor. Concretament es concediran cinc premis: premi a la millor obra figurativa, premi a la millor obra abstracta, premi del públic a la millor obra, premi a la millor obra escultòrica i premi a l'artista de més edat. I es repartiran 1.200 euros de la següent manera: 600 € per al primer, 400 € per al segon i 200 € per al tercer premi.

Comissari

Biel Amer és comissari, crític d'art, periodista i gestor cultural. Durant la seva trajectòria professional ha fet feina a televisió espanyola, Nat Projectes, Fundació Sa Nostra i al Diari de Mallorca, entre d'altres.

JURAT ARTS PLÀSTIQUES

Francisca Llabrés és escultora, pintora, creadora de joies i galerista. Ha obtingut la carta de mestre artesà en pintura i escultura de la Conselleria d'Indústria del Govern de les Illes Balears. Actualment regenta la Galeria Art Mallorca de Palma. En les seves obres ha seguit la línia del gènere i els feminismes. Durant la seva trajectòria ha obtingut diversos premis i reconeixements.

Maria Josep Corominas és historiadora de l'art, comissària, crítica artística i gestora cultural. Ha publicat diversos llibres com Vòmit, Mallorquins d'adopció iVergesgrau, a més de nombrosos catàlegs d'exposicions i articles a revistes científiques. Una de les seves línies d'investigació més destacades se centra en l'art contemporani.

Joan Lacomba és artista multidisciplinari i docent. Dibuixa, pinta, fa escultures, gravats, instal·lacions, performances, dirigeix obres teatrals, dissenya escenografies i fa estudis de llums. La seva producció artística ha estat reconeguda a diversos premis al llarg de la seva carrera.