Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

580 fotografies han optat al I Certamen de fotografia paisatge cultural de la serra de Tramuntana

580 fotografies han optat al I Certamen de fotografia paisatge cultural de la serra de Tramuntana

(27/11/2017)

El dijous que ve, 30 de novembre, es donaran a conèixer els guanyadors a l’acte d’entrega de diplomes que es durà a terme a la finca pública de Raixa. Totes les obres romandran exposades fins a finals d’any.

Més de 100 fotògrafs han presentat un total de 580 fotografies al I Certamen de fotografia del paisatge cultural de la serra de Tramuntana, que és Patrimoni de la Humanitat. Del total de fotografies, 20 han resultat guardonades en alguna de les 5 categories del concurs.

Les fotografies guanyadores es donaran a conèixer dijous, 30 de novembre, a l’acte de lliurament de diplomes que es durà a terme a Raixa a partir de les 18 hores. Durant l’acte, també s’inaugurarà l’exposició amb les obres guanyadores que romandran exposades en una sala de l’edifici fins a finals d’any.

Aquest primer certamen organitzat pel Consorci Serra de Tramuntana amb la col·laboració d’AFONIB (Associació de fotògrafs de natura de les Illes Balears), tenia l’objectiu de contribuir a donar a conèixer tots els elements que han forjat el paisatge únic de la serra de Tramuntana a través de la mirada dels fotògrafs

Les cinc categories del concurs eren: el món de l’aigua, el món de la pagesia, l’arquitectura de la Serra, l’obra civil de la Serra i la gent de la Serra. En cada un d’aquestes categories, hi havia un primer premi dotat amb 1.000 euros i tres mencions d’honor per als finalistes dotades amb 300 euros.

El paisatge cultural de la serra de Tramuntana és un exemple d’aprofitament agrícola sostenible que demostra la convivència harmoniosa entre l’home i el medi durant segles. L’intercanvi entre les cultures musulmana i cristiana, típic de la zona mediterrània, va forjar un paisatge únic, reconegut com a Patrimoni Mundial des de 2011.

La Serra conserva un immens conjunt de marjades de conreu construïdes amb murs de pedra seca, una complexa tecnologia hidràulica, una gran xarxa de camins empedrats i altres elements etnològics d’interès.

Les possessions, llogarets i pobles repartits pel seu territori demostren l’adaptació dels habitants a una orografia i condicions ambientals difícils aportant tècniques, edificacions i conjunts constructius de gran significat patrimonial.