Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere 56 ajuntaments i llogarets fan visible la lluita contra la violència masclista pel 25N

56 ajuntaments i llogarets fan visible la lluita contra la violència masclista pel 25N

(19/11/2018)

Les façanes dels edificis del Consell de Mallorca i també de 56 ajuntaments i llogarets de l’illa mostren a partir d’avui i durant tota la setmana la banderola en commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència Contra les Dones.

A més, a partir d’avui a l’entrada de la seu del Consell, a Palau Reial es poden veure tres quadres («Miedo», «Renacer» i «Pisando fuerte») d’Ada Martínez, una dona valenta, supervivent de la violència masclista que plasmà en pintura, el que sentia durant el procés i lluita que ha hagut de viure per continuar amb la seva vida. «Vull dedicar aquestes obres a totes les dones que pateixen o han partit violència masclista, sobretot a Sacramento Roca, que tristament ja no és amb nosaltres. Els vull dir que hi ha sortida, que denunciïn i que l’amor les està esperant fora d’aquest malson». Ha dit emocionada Martínez durant la presentació.

El vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado, i la directora insular d’Igualtat, Nina Parrón, han estat els encarregats de penjar la banderola i han acompanyat Ada Martínez a la presentació. Jurado ha volgut deixar clar, que des del Consell seguiran visualitzant i lluitant contra la violència masclista: «L’assassinat de Sacramento ens mostra que les institucions hem de seguir fent feina per poder eradicar aquest terrorisme masclista. I, per això, avui comptam amb n’Ada, perquè volem destacar que hi ha llum al final del túnel i que nosaltres estarem sempre del seu costat.»

Durant aquesta setmana, a més, hi ha prevista la presentació –dijous, a la biblioteca de Sóller, a les 19.30 h- de l’exposició «Homes donant la cara» amb les 25 fotografies dels homes que han participat en la campanya de sensibilització de la Direcció Insular d’Igualtat. Durant novembre l’exposició, que és itinerant, també es mostrarà a Son Servera i Alcúdia.

L’espectacle poètic i teatral «Crits de resistència» es podrà veure el 24 de novembre al teatre d’Alaró i el 29 a l’Auditòrium de Campos.

I, per als joves de 12 i 17 anys, es fa el taller «Teixint nous models de masculinitat lliures de violència cap a les dones» als casals de joves que ho sol·liciten. A més de 20 tallers de l’Escola d’Igualtat de Genèrica a diversos municipis de Mallorca.