Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Cultura convoca la tercera edició del Premi Mallorca de Fotografia

Cultura convoca la tercera edició del Premi Mallorca de Fotografia

(03/09/2020)

Les bases es publicaran dissabte en el BOIB i s’obrirà el termini per presentar-hi candidatures

La vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, Bel Busquets, ha anunciat avui dematí que dissabte es publicaran en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) les bases de la convocatòria del Premi Mallorca de Fotografia 2020. La consellera ha recordat que és la tercera edició d’aquesta categoria. «Feim una passa més en el camí de la consolidació d’aquesta categoria», ha afegit, i també ha reiterat el seu compromís de seguir per aquest camí.

Busquets ha explicat que part del premi és econòmic, està dotat amb 7.000 euros, i una altra part és de difusió de l’obra, amb l’organització i la producció d’una exposició i un catàleg. La consellera ha expressat el seu desig «que aquest reconeixement sigui un estímul a la creació artística en matèria de fotografia contemporània».

«En aquesta nova normalitat hem fet tot el possible per mantenir la programació cultural i el suport a totes les baules de la cadena de producció en totes les disciplines», ha recordat la consellera, qui ha explicat que el Premi Mallorca de Fotografia 2020 es veu poc afectat per aquesta qüestió, «només que els tràmits per presentar-s’hi són pràcticament telemàtics, un avanç cap a la digitalització de l’Administració també».

Les bases preveuen que qualsevol persona física pot prendre part en aquesta convocatòria. El termini per presentar les candidatures és de trenta dies naturals comptadors a partir de l’endemà de la publicació de l’extracte d’aquesta convocatòria en el BOIB.

Una vegada finalitzat el termini de presentació d’obres, el jurat, format enguany per Maria Josep Mulet Gutiérrez, especialista en fotografia tant històrica com contemporània; Xavier Fiol Arbós Reus Méndez, galerista i creador de Palma Foto, i Fernando Gómez de la Cuesta, crític i comissari independent d’art contemporani, s’ha de reunir per triar, per unanimitat, el projecte guanyador. El veredicte s’ha de fer públic abans del 31 de desembre.

Enguany, segons ha explicat el cap de la unitat de l’Arxiu del So i de la Imatge, Francesc Bonnín, s’ha fixat un sistema de puntuació que preveu que un projecte pugui tenir una puntuació màxima de 100 punts. Per exemple, es valoraran la solidesa i el caràcter innovador del projecte, la qualitat tècnica i conceptual, l’estètica i la proposta formal, la inserció i projecció del projecte en el discurs de la fotografia contemporània, i el currículum i trajectòria de l’autor o autora, entre altres conceptes.

La consellera ha fet un agraïment especial a l’Arxiu del So i de la Imatge del Consell tant per la feina que fan per convocar aquests premis com perquè la part no monetària del premi, una exposició i l’edició d’un catàleg, sigui possible.