Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Sostenibilitat i Medi Ambient comença a netejar els camins de la ruta de pedra en sec afectats per la tempesta

Sostenibilitat i Medi Ambient comença a netejar els camins de la ruta de pedra en sec afectats per la tempesta

(03/09/2020)

Els equips treballen des d'avui als camins des Correu, Rafal i Penasso

Una vegada acabada la valoració dels danys, els efectius de les brigades forestals del departament de Sostenibilitat i Medi Ambient treballen des d'avui en la neteja dels camins des Correu i Rafal, a les localitats d'Esporles i Banyalbulfar. Aquests dos camins van ser parcialment afectats per la tempesta del passat 29 d'agost, amb caigudes d'arbres al llarg de les dues rutes. Encara que no estan tancats, el trànsit en aquestes vies és bastant complicat actualment.

Els dos recorreguts pertanyen a la Ruta de Pedra en Sec, igual que el tram entre Son Cabaspre i el Coll de Ses Bassetes. Aquest va ser greument afectat i està intransitable, com també la Volta des General, a Banyalbufar. Ambdós romanen tancats. Uns 300 metres del camí de Can Penasso, pròxim a la finca de Raixa, també han sigut tancats provisionalment.

"Els primers dies després de la tempesta els serveis d'emergència han fet una gran feina quantificant els danys i reobrint els accessos. Ara les brigades de medi ambient inicien un treball molt intens amb la recuperació de la ruta de pedra en sec. Per noltros és important que la ruta no estigui només transitable, sinó que sigui segura i la pugui gaudir tota la ciutadania, especialment ara, quan comença la temporada alta del senderisme", ha manifestat la vicepresidenta i consellera del departament, Aurora Ribot.

La tempesta del passat dissabte 29 d'agost va afectar la part nord-est de Mallorca, especialment als municipis de Puigpunyent, Esporles, Valldemossa i Banyalbufar. Es calcula que va arrasar més de 700 hectàrees d'àrea forestal. La pròxima setmana es demanarà la declaració de zona catastròfica al govern central.

​​​​​​​