Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Llar Avinguda Argentina acull l’escola d’estiu per als i les joves de l’IMAS

La Llar Avinguda Argentina acull l’escola d’estiu per als i les joves de l’IMAS

(13/07/2020)

Enguany aquestes activitats s’amplien a dos mesos i es duplica el número de places

El conseller de Drets Socials i president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Javier de Juan ha visitat aquest matí els i les joves que participen a l’escola d’estiu que la Fundació Diagrama duu a terme a les instal·lacions de la Llar Avinguda Argentina. Aquesta activitat està adreçada als i les adolescents que estan tutelats o en guarda per l’IMAS o que tenen expedient obert a l’àrea d’Infància i Família.

De Juan, que ha estat acompanyat pel vicepresident de l’IMAS, Jaume Tortella, la directora insular d’Infància i Família, Mari Ángeles Fernández i la directora insular de Gent Gran, Sofia Alonso, ha saludat els responsables de la Fundació Diagrama i ha instat els joves «a participar de totes les activitats i gaudir de l’estiu, malgrat el d’enguany sigui un estiu diferent».

Enguany l’escola d’estiu es du a terme a les instal·lacions de la Llar Avinguda Argentina, un dels centres socioculturals de l’àrea de Gent Gran. Actualment totes les llars socioculturals de l’IMAS estan tancades a causa de la situació provocada pel coronavirus, per la qual cosa es va decidir aprofitar aquestes instal·lacions per a les activitats dels joves, fet que ha permès duplicar el número de places mantenint les distàncies i els protocols de seguretat. A més, des de la direcció insular d’Infància i Família es va decidir també ampliar un mes l’escola d’estiu. D’aquesta manera 80 joves poden participar de les activitats el mes de juliol i altres 80 l’agost. 

“Durant els tres mesos de confinament l’oci i l’esbarjo han quedat molt limitats i era important recuperar aquests espais essencials en el desenvolupament dels joves”, ha assegurat la directora insular d’Infància i Família, Mari Ángeles Fernández. 

La Fundació Diagrama és l’entitat encarregada de gestionar l’escola d’estiu mitjançant dos programes, un d’intervenció educativa per a joves entre 14 i 17 anys i un altre d’orientació i inserció laboral per a joves a partir de 16 anys. 

En concret, l’escola d’estiu s’estructura en diferents tallers que van des de cuina a grups d’estudi passant per activitats artístiques o habilitats per a la vida adulta. A més, dos dies a la setmana els participants duen a terme sortides a la platja (del municipi de Palma) i activitats esportives com paddel surf o tirolina. L’objectiu d’aquestes sortides és intervenir amb els menors en contextes de lleure i afavorir un oci saludable.