Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Infants i joves de tot Mallorca ja van amb autocar gratuït a la Tramuntana amb el programa «Gaudeix la Serra»

Infants i joves de tot Mallorca ja van amb autocar gratuït a la Tramuntana amb el programa «Gaudeix la Serra»

(19/08/2020)

Dins les iniciatives de #MallorcaReacciona del Consell de Mallorca, els centres d’oci d’estiu poden passar una jornada a qualsevol punt de la serra de Tramuntana.

Ja han començat les sortides a la serra de Tramuntana que ofereix el programa «Gaudeix la Serra», una de les propostes dedicades especialment a la serra de Tramuntana dins el marc del pla #MallorcaReacciona per a la reactivació social i econòmica de l’illa derivat de la situació de la crisi sanitària de la covid-19.

Les escoles d’estiu, colònies o campaments han rebut la invitació mitjançant els ajuntaments de tot Mallorca per sol·licitar aquest servei que els ofereix el Consell durant els mesos de juliol i agost. Més endavant, els mesos de setembre i octubre, també se’n podran beneficiar les associacions de persones grans.

Aquesta acció té com a objectiu, per una banda, donar a conèixer un poc més la Serra a la ciutadania i, per altra, dinamitzar a través de les visites l’economia dels municipis de la Tramuntana i del sector turístic en aquesta temporada estival atípica. Amb la iniciativa també es dona resposta a la demanda d’infants i joves de visitar la Serra, ja que durant l’estat d’alarma s’han anul·lat almenys 200 serveis de transport gratuït que el Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial ofereix cada any als centres escolars.

 

Destinacions de costa i llocs emblemàtics

Les escoles d’estiu es decanten principalment per destinacions de costa, com Formentor, el Port de Sóller o sa Calobra, tal com han fet, entre d’altres, els centres Cucavela de Banyalbufar o el de Sencelles. També hi ha grups que han sol·licitat visitar llocs emblemàtics amb valors culturals, patrimonials i/o naturals com ara el Santuari de Lluc, les Fonts Ufanes o el Gorg Blau. Aquesta darrera destinació l’han triada els responsables del Museu Balear de Ciències Naturals. Per part seva, els usuaris de l’escola d’estiu de Llubí han arribat fins al Santuari de Lluc on, a més de gaudir de la seva oferta espiritual i patrimonial, han pogut refrescar-se a la piscina.

 

#MallorcaReacciona i #LaSerraReacciona

#MallorcaReacciona és un pla ambiciós d’actuacions d’estimulació adreçades a sectors productius, ajuntaments, ciutadania i a l’organització del mateix Consell de Mallorca. Una gran concentració d’esforços que té per objectiu redreçar els efectes socials i econòmics de la crisi derivada de la gestió de la covid-19. A la serra de Tramuntana aquestes iniciatives es tradueixen en tres accions: «Gaudeix la Serra», amb transport gratuït per a col·lectius d’infants, joves i gent gran; la línia de subvencions per a la millora d’espais, amb ajudes que ascendeixen a un milió d’euros, i el foment del consum de productes de marques locals i de quilòmetre zero.