Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Consell de Mallorca i Ajuntament de Calvià acorden el canvi d'ubicació de l'estació d'ITV mòbil provisional

Consell de Mallorca i Ajuntament de Calvià acorden el canvi d'ubicació de l'estació d'ITV mòbil provisional

(14/08/2020)

Les dues institucions es coordinen per al canvi del solar i poder fer ús d'uns terrenys de 13.800 m² situats en una zona de Magaluf, allunyada de qualsevol zona residencial.

L'Ajuntament de Calvià i el Consell de Mallorca acorden una nova ubicació per instal•lar-hi l’estació d’ITV mòbil provisional. Serà en uns terrenys de Magaluf que en un futur s’habilitaran com a aparcament municipal, fruit d'una cessió per aprofitament urbanístic per la construcció d'habitatges.

A la parcel•la s’accedeix des d’una de les rotondes del camí de Cala Figuera on s’arriba de manera directa des de l’Ma-1. Una ubicació que no s’havia plantejat en un principi perquè els terminis per a la recepció de tota l'àrea urbanitzada, inclòs el futur aparcament públic, es fixaven a mesos vista. La feina realitzada els darrers dies i la coordinació entre el Departament d'Urbanisme i d'Infraestructures de l'Ajuntament de Calvià i el Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca, així com la predisposició de la promotora de la urbanització han permès que es pugui fer ús d'un solar més accessible i apte per a l'activitat de la ITV.

Els terrenys on s'instal•larà la nova planta tenen un accés més directe, la qual cosa és una millora a efectes de mobilitat, i a més estaran disponibles d’aquí a dos mesos. Un mes abans del que hauria estat habilitada l'opció anterior de Peguera. La recepció parcial de l'espai destinat per al futur aparcament públic, és a dir, només dels terrenys i l'accés des de la rotonda, permetrà avançar els terminis.

Aquest dijous, Ajuntament de Calvià i Departament de Mobilitat i Infraestructures de Consell han visitat la zona i han donat el vistiplau a la nova ubicació de l’estació que respecta l'interès general. Per tant de manera immediata s'iniciarà la modificació del conveni signat divendres passat entre les dues administracions, per donar formalitat al nou emplaçament.

La promotora de la urbanització accelerarà les tasques d'adequació de l’espai, que evitarà encara més suposades molèsties ja que es troba allunyada de qualsevol zona residencial. Unes suposades molèsties que quan es va concretar el solar de Peguera, des de l'Ajuntament no se pensava que es produirien ja que la ITV provisional només inspeccionarà turismes i motocicletes, no vehicles pesants, i durant un espai temporal de 10 mesos.

No obstant això, les dues institucions s’han mostrat satisfetes d’haver treballat amb celeritat per trobar una altra alternativa que no només comptarà amb millors accessos, sinó que també estarà més allunyada del nucli i, especialment, que permetrà posar abans en marxa el servei de l'estació d’ITV mòbil.