Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’IMAS subvencionarà amb 500.000 € la compra d’EPIs

L’IMAS subvencionarà amb 500.000 € la compra d’EPIs

(11/08/2020)

El Consell de Mallorca ha aprovat la convocatòria d’ajudes per minimitzar els efectes econòmics de la covid-19 en les entitats del tercer sector.

El Consell de Mallorca ha aprovat obrir una convocatòria pública d’ajudes econòmiques per intentar pal•liar l’impacte econòmic que la crisi de la covid-19 ha provocat a totes les entitats del tercer sector de l’illa i, en concret, per afrontar la despesa extraordinària que els ha suposat l’adquisició d’equips de protecció individual (EPI).  

La subvenció, que es distribuirà a través de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS),  compta amb un pressupost total de 500.000 € i va adreçada a totes aquelles entitats que atenen col•lectius vulnerables com poden ser persones amb discapacitat, persones grans dependents, menors o persones que es troben en situació d’exclusió social. 

El Consell de Mallorca posa en valor la gran despesa extraordinària que han assumit tots aquests organismes per protegir la salut tan dels seus professionals com dels usuaris davant el risc biològic del virus. És conscient que va ser un moment de gran dificultat per trobar el material necessari i es varen haver de pagar els preus de mercat que dictava la situació. 

Els EPIs subvencionats seran principalment els de protecció ocular i/o facial, mascaretes, bates i guants, i tot el necessari per a la correcta higiene de mans. 

La convocatòria, que es publicarà a la Seu Electrònica del Consell de Mallorca, va adreçada a subvencionar les despeses realitzades per les entitats del tercer sector entre el 14 de març i el 21 de juny, data en la qual va finalitzar l’estat d’alarma. Es calcula que poden ser beneficiàries de la subvenció més de 55 entitats del tercer sector.