Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La nova programació del Principal oferirà més de 80 espectacles fins juliol de 2021

La nova programació del Principal oferirà més de 80 espectacles fins juliol de 2021

(13/07/2020)

La producció pròpia i els títols de creadors de Balears seran protagonistes de la temporada, amb l’etiqueta “km 0”.


El Teatre Principal de Palma ha presentat avui matí la programació per a la temporada 2020-2021, que oferirà més de 80 espectacles de disciplines escèniques ben variades, des de circ a òpera, sense oblidar el teatre familiar, concerts, teatre clàssic, teresetes, lírica o poesia, entre agost d’enguany i juliol de l’any que ve, segons han explicat la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets i el director del teatre, Josep R. Cerdà.

El Teatre Principal es reobrirà amb el Festival d’Estiu Fila U, que del 19 al 30 d’agost reunirà a la Sala Gran noms com els de Miquel Serra, Mal Pelo, Rossy de Palma, Rosas, Ainhoa Arteta, Pablo Messiez i Juan Perro.

El 9 de setembre s’obrirà la nova temporada, que es perllongarà fins l’11 de juliol de 2021. Avui, s’ha presentat la programació dels primers cinc mesos i un avançament de la programació de 2021, que es concretarà i completarà a final d’any. A partir de dijous podran comprar les entrades i abonaments dels espectacles que es veuran fins a final de gener.

“La nova temporada 2020/21 és especial. Per mor de la situació derivada de la crisi sanitària i les seves conseqüències en el món cultural, el Teatre Principal s’ha abocat a potenciar aquest sector i aquesta temporada impulsa 23 produccions i coproduccions pròpies, de les quals 10 es podran veure fins el mes de gener”, ha explicat Busquets. Tot seguit, Cerdà ha concretat que “es tracta de títols com Clitemnestra, la casa dels noms (del 24 al 27 de setembre), dirigida per Agustí Villaronga; Hexe (15 i 17 d’octubre), de Concha Vidal; Very Very Slightly (7 i 8 de novembre), d’Eulàlia Bergadà; Antígones 2077 ( 27 i 28 de novembre), d’Aina de Cos; El combat del segle (28 i 29 de novembre), de Denise Duncan; Una galaxia de luciérnagas (4 i 5 de desembre), d’Aina Tur; Les petites coses (2 i 3 de gener), de La Mecànica; Àvol, del Circ Bover (8 i 10 de gener) i La revolució de les coses petites (23 i 24 de gener), de Jaume Miró”. Aquest volum de coproduccions serà possible gràcies a la col·laboració de la xarxa de teatres públics de les Illes Balears, que acolliran moltes de les estrenes a les seves seus, de manera que així s’afavoreix la descentralització de l’oferta escènica de Mallorca i la col·laboració institucional entre Consell i ajuntaments.

A més de les produccions pròpies, l’oferta de títols en escena aplega també espectacles molt reconeguts arreu dels teatres espanyols dins la darrera temporada com Ricardo III (12 de setembre), una versió lliure de Shakespeare firmada per Miguel del Arco i Antonio Rojano; Sueño de una noche de verano (24 i 25 d’octubre), el clàssic de Shakespeare, de Circus Sound Party; la versió d’Àlex Rigola de La gavina (20 de novembre), de Txèkhov; T’estimo si he begut (5 de desembre), una proposta de Dagoll Dagom, La Brutal i T de Teatre; La excepción y la regla de Bertolt Brecht, versionada per La Extraña Compañía i interpretada entre d’altres per Alba Flores (12 i 13 de desembre); Pedro Páramo (26 i 27 de desembre), un muntatge sota la direcció de Mario Gas i amb Vicky Peña i Pablo Derqui com a intèrprets; i la tragicomèdia Divinas palabras (30 i 31 de gener de 2021), de Valle Inclán, una producció del Centro Dramático Nacional.

Dins l’apartat de concerts, destaquen el de Joan Dausà (11 de setembre), els irlandesos Dervish (14 de novembre) o el Concert de Nadal dels cors del TP (19 de desembre). També tendrà continuïtat el cicle Els Principals d’IB3, format per concerts entre setmana a la Sala Petita de grups emergents de l’illa com Marala Trio (22 de setembre), Pistola (17 de novembre), Salvatge Cor (15 de desembre) i Maria Jaume (7 de gener).

En dansa destaquen l’espectacle Bat (22 de novembre), de la companyia basca Dantzaz o la coproducció del Principal Unexploded Bomb (maig), d’Elena Lalucat.

La 35 Temporada d’Òpera serà un dels plats forts de la temporada i els dies 16, 18 i 21 d’octubre s’escenificarà  La flauta màgica, de Mozart, en una producció que arriba del teatre Opera Zuid de Maastricht, un proposta que es complementarà amb el muntatge de La flauta encantadora, amb la soprano Vega Escribano.

El teatre social també hi serà present, amb propostes com Dados, sobre les dificultats de ser adolescent i, a més, transsexual, o la ja anomenada Antígones 2077 ( 27 i 28 de novembre). A més, la presència d’espectacles creats o dirigits per dones augmenta de manera considerable, fins al punt que 10 de les 17 coproduccions són d’autoria femenina. En el cap de l’òpera, dos dels tres títols tenen com a directora d’escena una dona, un fet gens habitual en el món de la lírica.