Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Balanç positiu dels campaments d’estiu organitzats pel Consell de Mallorca a la Victòria 

Balanç positiu dels campaments d’estiu organitzats pel Consell de Mallorca a la Victòria 

(02/08/2020)

547 infants i joves d’entre 8 i 15 anys han participat en aquesta activitat, on s’han seguit les mesures sanitàries per evitar contagis de covid-19.

Els campaments d’estiu Lleure a lloure organitzats pel Servei de Joventut del Consell de Mallorca s’han duit a terme per segon any a la Victòria (Alcúdia), marcats sobretot per les mesures sanitàries i de prevenció per evitar contagis de covid-19. 
 
Així, per exemple, s’ha treballat amb subgrups de màxim 20 persones; s’han distribuït per torns els espais comuns com el menjador; i s’ha establert un màxim de tres usuaris per tenda. Es tracta de mesures que els consells insulars i el Govern balear van preparar durant l’estat d’alarma amb la voluntat de garantir el lleure aquest estiu, i que han resultat efectives a la Victòria. 
 
Aquest any, a més, la Direcció Insular de Participació i Joventut ha ofert un servei de bus llançadora Alcúdia-la Victòria per traslladar els infants tant a l’inici com al final dels torns, per tal d’evitar aglomeracions al campament. 
 
En total, 547 infants i joves d’entre 8 i 15 anys han gaudit d’una estada d’una setmana en aquestes instal·lacions. L’objectiu del Consell amb aquests campaments és oferir un espai per desenvolupar activitats d’oci i temps lliure relacionades amb la natura i l’esport, i fer-ho per un preu que garanteixi la igualtat d’oportunitats, ja que la plaça ordinària té un cost de 112 euros i la bonificada per a les persones usuàries de serveis socials de 56 euros. 
 
Precisament, en cada un dels 10 torns que hi ha hagut entre el 21 de juny i el 25 de juliol, hi ha hagut cinc places ocupades per infants i joves d'especial vulnerabilitat que provenen dels Serveis Socials de les Administracions Públiques.