Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell destina 750.000 euros a ajudes extraordinàries per al sector cultural

El Consell destina 750.000 euros a ajudes extraordinàries per al sector cultural

(23/02/2021)

El Consell de Mallorca destina 750.000 euros de romanents a la creació de línies d’ajudes extraordinàries per a empreses del sector cultural que estan patint els efectes de la pandèmia. El Ple del Consell de Mallorca autoritzarà demà la transferència de crèdit per poder convocar les ajudes pròximament, en el marc del pla Mallorca Reacciona, que s’ha allargat per donar resposta a les necessitats del sector productiu, arran de les restriccions decretades per mor de la pandèmia.

Així, a través de la Fundació Mallorca Turisme, es convocaran ajudes per un total de 400.000 euros, ampliables a 500.000 euros, dirigides a donar suport en el manteniment a les empreses, als autònoms i a les associacions de l’àmbit cultural de Mallorca que han patit els greus efectes econòmics derivats de la covid-19.
Al llarg del darrer any, el sector cultural s’ha vist afectat per les restriccions causades per la pandèmia i ha vist afectada la seva activitat, en molts casos aturada i en altres limitada per moltes restriccions.

Aquesta serà la segona ajuda extraordinària que el Consell de Mallorca treu per al sector cultural. La primera va sortir el maig de 2020, però com que la situació de restriccions continua, s’ha considerat oportú treure una segona convocatòria d’ajudes extraordinàries.

D’altra banda, la Direcció Insular de Cultura publicarà una convocatòria d’ajuda extraordinària de 250.000 euros específica per a sales privades d’exhibició en directe, uns espais que han patit de manera directa els efectes econòmics greus derivats de les mesures instaurades per protegir la salut i la seguretat de la ciutadania i per contenir la progressió de la malaltia.

Aquestes ajudes extraordinàries per al sector cultural se sumen a les subvencions ordinàries que la Direcció Insular de Cultura  convoca anualment per a empreses, entitats i ajuntaments, que redunden en creació, programació i contractacions d’espectacles, que enguany ascendeixen a 3.670.000 euros.

Ajuts Mallorca

La Fundació Mallorca Turisme ja gestiona i tramita altres convocatòries d’ajudes directes per valor de 23,5 milions d’euros. Es tracta dels ajuts a la restauració, per un valor total de 20 milions d’euros i que consisteixen en 1.500 euros mensuals (corresponents a desembre, gener, febrer i març); els ajuts a gimnasos i escoles de dansa (3.000 euros d’import); els destinats a la distribució majorista, discoteques i sales de ball, (3.000 euros); i els de firaires, organització d’esdeveniments i balnearis (3.000 euros).

La sol·licitud d’aquestes ajudes és totalment telemàtica a través de www.ajutsmallorca.com i la tramitació s’està fent de manera àgil. Per ara, la Fundació ha rebut 399 sol·licituds de gimnasos o escoles de dansa; 202 de distribuïdors majoristes i discoteques; 164 de serveis d’organització d’esdeveniments, firaires i balnearis; i 11.252 de restauració repartides en tres convocatòries.

De les diferents convocatòries, ja s’han pagat un total de 6 milions d’euros, amb la qual cosa s’ha arribat a les 3.700 persones beneficiàries: 3.500 restaurants, 200 gimnasos o escoles de ball i 50 empreses de distribució majorista. Aquest cap de setmana es preveu el pagament de més ajuts directes