Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L’IMAS reforça els serveis d’intervenció familiar en domicili i seguiment d’acolliments i adopcions

L’IMAS reforça els serveis d’intervenció familiar en domicili i seguiment d’acolliments i adopcions

(23/02/2021)

La institució insular incrementa en un 46% el pressupost destinat a aquests tres programes per tal de garantir el benestar dels menors i les seves famílies.

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) ha destinat 2.226.387€ per intensificar el seguiment de les adopcions, dels menors que es troben en situació de risc o amb qualque mesura de protecció. La institució insular incrementa en un 46% el pressupost assignat a aquests serveis que per primera vegada estaran concertats amb dues entitats. 

Concretament, l’IMAS ha adjudicat al GREC el programa d’intervenció familiar en el domicili. L’augment de la inversió en el servei permetrà ampliar la jornada laboral del personal auxiliar i de direcció i incrementar de 15 a 19 el nombre d’educadors socials que atenen els infants de famílies amb declaració de risc de Mallorca. Es tracta menors que poden veure perjudicat el seu desenvolupament personal, familiar, social o educatiu, el seu benestar o drets, a conseqüència de circumstàncies, carències o conflictes familiars, socials o educatius. 

El servei té com a objectiu treballar tant amb els joves com amb els seus progenitors la millora de les habilitats parentals per evitar una situació de desemparament o exclusió social sense la necessitat de separar-lo del seu entorn familiar. L’IMAS dedica més de 827.700 € en la intervenció psicoterapèutica que es du a terme dins del mateix domicili i durant un període d’entre sis mesos i dos anys. 

D’altra banda, la institució insular ha concertat amb Intress el seguiment en els acolliments familiars i de les adopcions nacionals i internacionals. L’increment del pressupost ha permès també  ampliar els professionals i el personal i serveis de reforç (educadors socials, psicomotricistes, auxiliars...) que treballen amb cada un dels infants que viuen amb una família d’acollida. 

Igualment, l’IMAS, a través dels professionals d’Intress, fa el seguiment de les adopcions nacionals i internacionals i, com a novetat, a partir d’enguany durà a terme l’informe que en els casos dels processos internacionals s’han de remetre al país d’origen sobre l’evolució i l’estat de l’infant.

En aquest darrer cas, l’IMAS ha previst una inversió anual d’1.398.661 €, que confirmen la clara aposta de la institució cap a un model centrat en la persona, que garanteixi una atenció més individualitzada i pugui donar a cada cas una resposta personalitzada i el tracte més adequat segons les necessitats.