Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Mobilitat i Infraestructures executa noves actuacions per donar prioritat als vianants en els nuclis urbans i millorar l’accessibilitat i la seguretat

Mobilitat i Infraestructures executa noves actuacions per donar prioritat als vianants en els nuclis urbans i millorar l’accessibilitat i la seguretat

(17/02/2021)

El departament prioritza el manteniment i conservació de la xarxa secundària de carreteres pacificant el trànsit a Santanyí i reforçant el ferm a la ronda de sa Pobla i la zona escolar d’Algaida.

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha visitat aquest dimecres a Santanyí les actuacions executades al municipi per donar prioritat als vianants millorant l’accessibilitat i la seguretat viària. Li han acompanyat la batlessa, Maria Pons, la representant de Vianants en Lluita de Santanyí, Alejandra Araya i la Directora Insular d'Infraestructures, Olga Martínez. 

Les actuacions s’han dut a terme d’una banda al tram de l’autopista de Llevant (Ma- 19) que travessa la localitat i, d’altra, a una part de la carretera que uneix Santanyí amb Cala Figuera (Ma- 6102). 

L’objectiu de les tasques ha estat el de crear un espai més segur i confortable per als vianants i també per a la circulació de vehicles a motor. En concret, s’ha creat una zona a on la velocitat màxima permesa és de 30 quilòmetre per hora. S’ha instal·lat senyalització vertical d'advertència i s’ha disposat abalisament i il·luminació a la calçada per advertir els conductors de la mesura. 

Sevillano ha explicat que «en molts dels nostres pobles, amb el pas del temps i amb l’elevat augment de vehicles, les carreteres que els travessen s’han convertit en un problema per als residents. Amb aquestes actuacions volem solucionar-los donant protagonisme i prioritat als vianants per damunt dels cotxes, pacificant els entorns urbans i creant espais més amables, sostenibles i segurs». A més, ha comunicat que «fa una setmana ja, varem anunciar actuacions similars a Deià i Caimari, i en el mateix sentit avui presentam les realitzades a Santanyí, i els propers dies anunciarem les realitzades a altres municipis. Seguim fent feina pels nostres pobles», ha dit.

Les tasques s’han completat amb el repintat dels passos per a vianants ja existents i l’execució d’altres passos sobre-elevats per obligar els vehicles a minvar la velocitat.

En el tram de la carretera que condueix a Cala Figuera i Cala Santanyí s’ha estret l’amplada dels carrils i s’ha disposat una mitjana al centre de la calçada a més d’ampliar l’espai per a on poden transitar els vianants. També s’han col·locat bandes transversals d’alerta que tenen com  a funció actuar com a senyal d'advertència acústica i vibratòria per alertar. 

Les actuacions, que es varen iniciar el passat mes de desembre, han tingut un cost de 47.690,40 €. 

Conservació i manteniment de la xarxa de carreteres 
El conseller insular ha aprofitat per anunciar també la millora d’altres punts de la xarxa secundària de Mallorca. En concret, el departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca ha invertit 34.500 € en millorar el ferm a la carretera Ma- 5010 al seu pas per Algaida. Es tracta d’un tram urbà on es concentra la zona escolar del municipi i que patia un deteriorament molt acusat de l’asfalt pel pas de vehicles pesants provocats pels desviaments de trànsit realitzats durant les obres de la variant.

També s’ha efectuat un reforç del ferm a diferents trams de la ronda de sa Pobla (Ma- 3450). Unes tasques pressupostades en 123.358 € i que s’han completat amb senyalització horitzontal al centre de la calçada i passos per a vianants.