Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell ja ha abonat més de 4,5 milions d'euros en ajuts directes a 2.749 establiments negocis afectats per les restriccions

El Consell ja ha abonat més de 4,5 milions d'euros en ajuts directes a 2.749 establiments negocis afectats per les restriccions

(14/02/2021)

La presidenta Cladera visita l'oficina única de tramitació i gestió dels ajuts
Continuen obertes les convocatòries d'ajudes al sector de la restauració, gimnasos i escoles de dansa i distribució majorista


El Consell de Mallorca ja ha abonat 4.539.000 € en ajuts directes corresponents a les convocatòries d'ajuts econòmics de 1.500 € a establiments de Mallorca afectats per les restriccions aprovades per contenir la pandèmia provocada per la COVID-19. Unes ajudes que de moment han beneficiat 2.749 establiments a Mallorca.

Dels 4,5 milions d'euros abonats, 4 es corresponen amb el pagament d'ajuts a 2.600 establiments del sector de la restauració (restaurants, bars, cafeteries, gelateries, orxateries) que ja han cobrat l'ajuda sol·licitada. La primera convocatòria d'ajuts es va obrir el 21 de desembre i continua oberta la segona convocatòria, corresponent al mes de gener.

D'altra banda, el passat 31 de gener es va obrir una nova línia d'ajuts directes per a gimnasos, escoles de dansa i espais de foment de l'activitat física. Uns ajuts que en aquest cas eren de 3.000 € per negoci i que ja han cobrat 149 establiments, amb un import abonat, de moment, de 447.000 €.

De la tercera línia d'ajuts, oberta diumenge passat i dirigida a negocis de distribució majorista de mercaderies, san rebut 169 sol·licituds durant la primera setmana i es faran els primers pagaments aquesta mateixa setmana.

Visita a l'oficina única
El Consell de Mallorca, a través de la Fundació Mallorca Turisme, gestiona, tramita i concedeix les convocatòries d'ajuts extraordinaris, finançades amb fons propis i del Govern, mitjançant una oficina única creada expressament per resoldre de la manera més senzilla i ràpida possible tots els ajuts per a la reactivació econòmica. La presidenta Catalina Cladera, acompanyada pels consellers de Turisme i Esports, Andreu Serra, i Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, ha visitat aquesta setmana passada l'equip de persones que hi treballa. Es tracta d'un equip de deu persones, al qual està previst que s'hi incorpori més personal aviat. 


Novetats web ajutsmallorca.com
Totes les convocatòries, tràmits i gestions relacionades amb ajuts derivats de la Covid-19 s'aglutinen a la web ajutsmallorca.com, un espai des del qual es pot fer qualsevol tràmit en línia i que va incorporant millores i novetats.

Des d'aquesta setmana qui hagi demanat qualsevol dels ajuts disponibles ja pot consultar en línia l'estat de la seva sol·licitud.

A més, s'ha afegit en l'apartat de cadascuna de les convocatòries informació actualitzada setmanalment de la quantitat total que es destina a aquella línia d'ajuts, la quantitat que ja s'ha abonat i la que queda per abonar.