Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’IMAS desmenteix l’existència de cap registre d’altes i baixes d’usuaris de residències privades de gent gran

L’IMAS desmenteix l’existència de cap registre d’altes i baixes d’usuaris de residències privades de gent gran

(08/02/2021)

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), és l’entitat responsable de la gestió dels centres residencials per a Gent Gran de titularitat pública, i gestiona igualment les places de dependència concertades a altres centres. En canvi l’IMAS no manté ni ha mantingut cap registre d’altes i baixes per a usuaris de residències privades de Mallorca, per la qual cosa no és possible haver rebut cap sol·licitud d’ingrés de o de baixa en un registre inexistent. 

Cada centre de titularitat privada es responsabilitza dels nous ingressos i de les baixes en funció de les seves normes de funcionament intern. En el cas concret de Sant Pere i Sant Bernat es tracta d’un centre eminentment privat i funciona com a congregació o habitatge tutelat.  Per tant aquest centre no figura entre les residències de les que la Direcció Insular de Gent Gran disposa de dades personals d’usuaris, centre públics i places concertades a residències privades. 

En aquest sentit l’IMAS desmenteix que s’hagi fet demanda d’inscripció o de baixa de cap usuari de residència privada o similar a cap registre d’aquesta institució, degut a la inexistència d’aquest registre. 

Pel que fa als llistats de persones que entren dins el calendari de vacunació de cada residència, són els propis centres el que envien directament a la conselleria de Salut la llista de persones que s’han d’incloure dins el procés de vacunació, als efectes de que es puguin disposar les dosis necessàries per a cada procés d’inoculació, i, per tant és cada centre qui es fa responsable de la informació aportada. En aquest sentit l’IMAS no té res a veure amb la confecció d’aquestes llistes en els centres privats.