Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell amplia les ajudes directes de 1.500 euros a altres sectors econòmics de Mallorca

El Consell amplia les ajudes directes de 1.500 euros a altres sectors econòmics de Mallorca

(04/02/2021)

La Fundació Mallorca Turisme, publica nous ajuts de caràcter extraordinari, que tenen per objectiu contribuir a pal·liar els efectes de la pandèmia en negocis com els de distribució majorista de mercaderies. Arriben poc després d’haver-ne convocat per a la restauració, els gimnasos, altres centres esportius i escoles de dansa i pugen a un total de 12,5 milions d’euros

El Consell de Mallorca, a través de la Fundació Mallorca Turisme, obre una nova convocatòria extraordinària d’un milió d’euros per pal·liar els efectes de la covid-19 en els sectors econòmics de l’illa. El Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) publica avui aquestes ajudes, que es podran sol·licitar en línia a partir de demà.

Així, les empreses dedicades a la distribució majorista de tota classe de mercaderies, de matèries agràries, productes alimentaris, i altres productes que s’han vist afectats pel tancament dels bars i restaurants poden optar a ajuts directes de 1.500 euros. A més, aquesta convocatòria també possibilita que aquelles sales de ball i discoteques amb ERTO des del mes de març de 2020 puguin sol·licitar també 1.500 euros en concepte d’ajuda. 

En els dos casos l’ajut pot ser de màxim 3.000 euros per persona (és a dir, dos establiments per cada sol·licitant) i la sol·licitud s’ha de fer en línia a partir de demà divendres 5 de febrer a les 9.00 h fins al dia 28 de febrer de 2021. 

Com a la resta d’ajudes convocades fins ara, consta d’uns tràmits àgils que fa que la resolució i el pagament es facin de forma ràpida i les ajudes arribin com abans millor a la ciutadania. A més, la convocatòria d’aquestes ajudes estableix que les sol·licituds es podran resoldre individualment mitjançant resolucions de concessió simultànies, a mesura que vagin entrant, amb la qual cosa també es contribueix a un pagament àgil i ràpid. 

La informació completa i els enllaços per a les sol·licituds són a www.ajutsmallorca.com

 

Ajudes als sectors econòmics més afectats

La Fundació Mallorca Turisme destina un milió d’euros a aquesta convocatòria. D’aquesta manera, la institució insular posa a disposició de la ciutadania recursos públics per ajudar a superar la complicada situació econòmica que ha deixat la pandèmia. Aquestes ajudes se sumen a les ja publicades anteriorment: dues convocatòries d’un total de 10 milions d’euros per al sector de la restauració (1.500 euros per a restaurants, bars, cafeteries, gelateries, orxateries) i una altra per a gimnasos i escoles de dansa per un valor total d’1,5 milions d’euros (en aquest cas, 3.000 euros per establiment). 

Tot això s’emmarca en la voluntat del Consell Insular de pal·liar els efectes de la crisi econòmica provocada per la pandèmia i sorgeix de la interlocució i la col·laboració amb el Govern balear, la societat civil, partits polítics i agents socials i econòmics. 

 

Fundació Mallorca Turisme

Recordem que el mes de gener  es va crear una oficina específica dins la Fundació Mallorca Turisme per gestionar, tramitar i concedir de la manera més senzilla i ràpida possible tots els ajuts per a la reactivació econòmica que contribuiran a pal·liar la situació generada per la pandèmia de la covid-19. 

De moment, la Fundació ha rebut 221 sol·licituds d’ajuda de part de gimnasos, escoles de dansa i altres centres d’esports, i aquest cap de setmana haurà abonat els primers 150.000 euros d’aquesta convocatòria. Per altra banda, a finals de setmana s’hauran abonat ja 3,1 milions d’euros de la convocatòria de restauració.