Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Servei d'Atenció Integral adreçat al col•lectiu LGTBI que ha posat en marxa el Consell a Inca, Palma i Manacor ha atès 29 persones durant els primers tres mesos

El Servei d'Atenció Integral adreçat al col•lectiu LGTBI que ha posat en marxa el Consell a Inca, Palma i Manacor ha atès 29 persones durant els primers tres mesos

(03/02/2021)

Teresa Suárez: «El SAI a la part forana cobreix un buit que ens permet arribar a més usuaris d’una forma més propera».

El servei d'Atenció Integral (SAI) que va posar en marxa la Direcció Insular d’igualtat i diversitat del Consell de Mallorca el 26 d'octubre a Palma, Inca i Manacor ha atès 29 persones del col•lectiu LGTBI amb necessitat d'acompanyament, assessorament psicològic o jurídic, o que estiguin patint situacions de discriminació, i també ha facilitat informació sobre diversitat sexual i de gènere. L'entitat que presta aquest servei és Ben Amics.

«El SAI a la part forana cobreix un buit que ens permet arribar a més usuaris d'una forma més propera», ha assenyalat la consellera de Presidència, Teresa Suárez a Manacor. D'altra banda, ha recordat que el servei garanteix un dret establert, segons el mandat de la llei autonòmica LGTBI que comana als consells insulars complir amb la creació d'aquest recurs i que a Mallorca va ser on primer es va posar en marxa. La consellera de Presidència ha valorat molt positivament la feina que fa Ben Amics i també el bon funcionament d'aquest servei.

Suárez també ha explicat que tot i que el servei a Manacor està en funcionament des de finals d'octubre i que les circumstàncies sociosanitàries no varen permetre en el seu moment fer presentació que permet també informar d'aquest recurs. En aquest sentit Suárez també ha avançat que als Serveis Ferroviaris de Mallorca hi haurà una campanya de difusió perquè més gent pugui conèixer el SAI.

La consellera de Presidència ha assenyalat que hi ha persones de la part forana que s'estimen més anar al servei de Palma per raons laborals, però també socials, com pot ser el fet d'evitar discriminacions al seu municipi. «Encara queda molta feina per avançar cap a la societat igualitària que volem, però no deixam fer passes decidides per aconseguir-ho. El SAI és un bon exemple d'aquest avanç constant», ha afirmat la consellera de Presidència.

Durant aquests primers tres mesos s'ha realitzat 28 sessions presencials i 3 sessions telefòniques dins de l'àrea d'atenció social. Quant a l'atenció psicològica, s'han dut a terme 22 sessions, i pel que té relació amb l'atenció jurídica s'han realitzat 14 sessions presencials i 2 telefòniques entre les quals hi ha hagut assessories i també acompanyament als jutjats i a interposar una denúncia.

El servei s'ofereix a Palma al carrer del General Riera, 3, 2A, els dilluns i els dimecres de 10.00 a 14.00 hores, a Inca a la plaça de Sant Domingo, 3, els dimarts de 16.00 a 20.00 hores; i a Manacor a l'Espai Na Camel•la, al carrer de Tià de Sa Real, els dijous de 16.00 a 20.00 hores. A més d'atendre a persones del col•lectiu LGTBI, el SAI recull les demandes de familiars i professionals.