Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell adjudica el projecte per il·luminar el túnel de Formentor

El Consell adjudica el projecte per il·luminar el túnel de Formentor

(29/07/2020)

La instal·lació tendrà un cost de 196.872 euros i un termini d'execució de dos mesos

El Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca ha firmat el contracte per executar el projecte d'il·luminació del túnel del puig Fumat, a Formentor (Pollença), que és l’únic túnel de l’illa que encara no disposava d’il·luminació artificial.

«La manca de llum en aquest túnel havia provocat nombroses queixes de conductors i ciclistes per mor de la perillositat de la via. Per això, per nosaltres era urgent fer aquesta actuació», ha afirmat el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano. L'objecte del projecte és il·luminar l’interior del túnel amb un disseny d’instal·lació de baixa tensió al conjunt de la galeria. 

En concret, es disposaran 43 lluminàries tipus LED de baix consum. 25 de 29 watts, 10 de 79 watts i 8 de 57 watts en 3 circuits monofàsics. A més, s’instal·larà una línia trifàsica que anirà soterrada des de l'Estació de Transformació de cala Murta fins a un armari de distribució i maniobra que s’ubicarà a la boca oest del túnel.

La infraestructura, que té una longitud de 192 metres, s’ubica al quilòmetre 13,6 de la carretera Ma-2210, que uneix el Port de Pollença amb el cap de Formentor. Es tracta d’una perforació de perfil irregular excavada en roca, amb una amplada de calçada de 5,7 metres i vorals a ambdós costats de 0,7 metres. 

El projecte, a més, dotarà el túnel d'un dispositiu de telegestió per monitoritzar l'estat de la lluminària que es comunicarà directament amb la sala de control ubicada a la seu del Departament de Mobilitat i Infraestructures.

El pressupost de el projecte és de 196.872 euros i té un termini d’execució de dos mesos. Està previst que les actuacions comencin d’aquí a unes setmanes.