Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Les presidentes Cladera i Armengol signen el conveni d'ajuts directes als sectors més afectats per la pandèmia a Mallorca per valor de 22,5 milions d'euros

Les presidentes Cladera i Armengol signen el conveni d'ajuts directes als sectors més afectats per la pandèmia a Mallorca per valor de 22,5 milions d'euros

(29/01/2021)

Totes dues destaquen l'esforç institucional per agilitzar els ajuts directes de 1.500 euros mensuals durant el primer trimestre de l'any mentre siguin vigents les mesures front a la COVID-19

​​​​​​La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, han signat avui migdia el conveni amb relació als ajuts directes als sectors afectats per la pandèmia a Mallorca, per una quantitat de 22,5 M € cofinançats pel Govern i el Consell a parts iguals.

Es tracta del conveni que es correspon amb el bloc d'ajuts directes inclòs al Pla de mesures d'acompanyament als sectors afectats per la COVID-19 de més de 103M, presentat el passat 15 de gener, i impulsat pel Govern, Consells insulars i els ajuntaments, d'acord amb els agents socials i econòmics en el marc del Pacte de Reactivació Econòmica i Social de les Illes Balears. Aquest pla està dividit en quatre eixos fonamentals, un dels quals és el repartiment de fons a parts iguals entre Govern i consells insulars per destinar a ajuts directes i en el qual s'emmarca el conveni signat avui.

Cladera ha destacat l'agilitat de les dues institucions per, quinze dies després d'anunciar aquest pla de mesures, avui ja es pugui formalitzar el conveni per posar al més aviat possible els recursos a l'abast dels sectors que ho necessiten. «Demostram que una resposta coordinada és una resposta més potent», ha dit Cladera, destacant que «amb aquest pla de xoc d'ajuts a Mallorca donam una resposta àgil i coordinada a les necessitats del nostre teixit productiu, que és el que ens demana la societat». «Seguim treballant amb més sectors i en més mesures de reactivació perquè tots els negocis puguin recuperar l'activitat al més aviat possible, sense perdre de vista. Per això, seguirem feina plegats amb el sector turístic, el Govern i la resta d'institucions per a tenir temporada turística quan millori la situació epidemiològica» ha dit.

Armengol ha agraït al Consell de Mallorca el treball "des de la corresponsabilitat per cercar junts les millors solucions per a la nostra ciutadania". En aquest sentit, ha destacat la lleialtat institucional i "l'agilitat" en què el Consell de Mallorca ha obert les convocatòries, demostrant ser "una administració propera que pot respondre de forma ràpida a les necessitats dels ciutadans i ciutadanes de l'illa de Mallorca" en moments d'especial dificultat. En la mateixa direcció, ha recordat el treball des del diàleg social i institucional des de l'inici de la pandèmia. La presidenta del Govern també ha valorat l'import de les ajudes "per acompanyar aquells sectors productius i famílies que tenen una situació de dificultat derivada de les decisions que prenem amb l'objectiu de salvar vides", ja que aquesta, ha recalcat, és la principal prioritat de l'Executiu.

Del paquet d'ajuts econòmics directes inclòs en el conveni formalitzat avui, ja s'han posat en marxa diverses línies d'ajudes, que gestiona directament el Consell de Mallorca.

D'una banda, la línia d'ajuts directes a la restauració, amb ajudes de 1.500 euros mensuals per a restaurants, cafeteries, cafè i bars, xocolateries, gelateries i empreses de càtering, per cada mes que estigui tancat durant el primer trimestre, fins a un màxim de 3.000 mensuals si és propietari o propietària de dos negocis. El Consell ja va obrir ahir la segona convocatòria i a hores d'ara s'han rebut 3.000 sol·licituds i la setmana que ve es faran els primers pagaments. De la primera convocatòria d'aquesta línia, oberta al desembre, se n'han beneficiat 3.400 establiments.

D'altra banda, demà ja s'obre el termini per presentar sol·licituds a la segona línia d'ajuts directes, dirigida a gimnasos i escoles de dansa. Es tracta d'ajuts directes de fins a 3.000 euros per centre.

Una tercera línia d'ajuts que s'inclou a l'acord signat avui, anirà dirigida al comerç majorista d'alimentació i begudes, una nova convocatòria que es publicarà la setmana que ve i que també abonarà 1.500 euros mensuals per negoci cada mes que estigui tancat durant el primer trimestre.

D'altra banda, el Consell de Mallorca afegeix 7,5 M€ al fons comú per a ajuts a sectors econòmics dels municipis de Mallorca afectats per la pandèmia, igualant les aportacions del Govern i dels ajuntaments. Es tracta d'un fons obert, que es correspon a un altre eix del pla de mesures d'acompanyament als sectors afectats per la pandèmia.

D’aquesta manera, entre les partides cofinançades i els recursos que afegeix la institució insular amb fons propis, el Consell de Mallorca aporta fins al moment prop de 33 M€ al pla d’ajuts a sectors a Mallorca per aquest trimestre.

A l'acte han assistit també el conseller executiu d'Hisenda i Funció Pública del Consell, Josep Lluís Colom, i la consellera de d'Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez.

El Consell ha creat una oficina de gestió específica per tots aquests ajuts, així com la pàgina web www.ajutsmallorca.com des d'on tramitar en línia i fer seguiment de les sol·licituds de manera ràpida, àgil i senzilla.